Dansk Rygeparti har store visioner

Et helt nyt parti stiller nu op til regionrådsvalget. Dansk Rygeparti som det er døbt, er et lille parti med store visioner.

Æ for ændringer

Det to-mand store parti bestående af Christen Gundersen og Kenneth Nielsen vil ændre den gældende rygelovgivning, men Christiansborg er endnu et stykke ude i fremtiden.

- Vores overordnede vision er at blive valgt ind i folketinget under liste Æ. Lykkedes det for os, vil vi kræve en lempelse af den gældende rygelov, og skabe gensidig respekt i det offentlige rum.

Ved en lempelse erkender Christen Gundesen, at han ikke tror på en afskaffelse, men en ændring i lovgivningen, så rygerne atter får lige rettigheder.

Partiet stiller op til både regionsrådsvalget og til kommunalvalget. Målet er i første omgang at skabe opmærksomhed omkring det nye parti og derved flere tilhængere og potentielle medlemmer. Det kommende valg skal derfor fungere som et springbræt til folketinget.

- Det er ikke sikkert vi bliver valgt ind i første omgang, da partiet lige er stiftet, men vi giver ikke op. Det vigtigste for os er at skabe opmærksomhed omkring partiet og skaffe nok vælgere, så vi senere kan vælges ind, lyder det fra stifteren af partiet Christen Gundersen.

Dansk-Rygeparti vil i Regionsrådet kæmpe for en bibeholdelse af Sønderborg Sygehus som akutsygehus. Lykkedes dette ikke, vil næste skridt være at bevare skadestuen. Derudover vil partiet kræve renoveringer og omfattende forbedringer af skolerne i Sønderborg Kommune.

Det er gennem disse mærkesager at Ryge-partiet i første omgang vil samle tilhængere og senere udvide partiet.

Ikke som Rygerpartiet

Partiets stifter erkender, at deres politik tilnærmelsesvis ligner "Rygerpartiet" som blev stiftet i marts 2007, men gør det klart at de ikke har nogen relationer til partiet.

- Vi vil ikke som Rygerpartiet give op halvvejs, men er sikre på at vi kan skaffe den nødvendige opbakning, og derved få ændret i den stramme rygelovgivning. Godt nok deler vi mange mærkesager men Rygerpartiet gjorde ikke noget ved det da de havde muligheden for det, så det gør vi nu, lyder det målrettet fra Christen Gundesen.

Oversigt

    Oversigt