Dansk topdouble overlever matchbolde i dramatisk sejr

Mathias Boe og Carsten Mogensen måtte afværge to matchbolde, før de bookede billet til anden runde.

Danmarks bedste herredouble med Carsten Mogensen og Mathias Boe måtte igennem et drama ved Denmark Open i badminton for at nedlægge Wei Shem Goh og Wee Kiong Tan fra Malaysia.

I en tæt afgørelse vandt det fjerdeseedede danske par med 21-15, 19-21 og 22-20 efter at have overlevet to matchbolde.

Det var et rustent dansk par, som sled med at finde linjerne og farten i spillet, og det malaysiske par udnyttede den tunge danske start.

De bragte sig på 11-5, inden en snak med landstræner Lars Uhre fik det danske spil tilbage på ret køl.

- Jeg ved ikke lige, hvorfor vi havde efterladt defensiven derhjemme, men vi vinder alligevel på en knap så god dag, så det er selvfølgelig positivt, siger Mathias Boe.

Ved 13-13 var der igen kontakt, og Boe og Mogensen holdt presset til sætsejr på 21-15.

Kampen havde hele tiden et mentalt spil kørende, fordi spillerne sjældent var enige om, hvorvidt bolden skulle skiftes, når modstanderparret ønskede det.

Det gav stigedommeren en del overarbejde med at vurdere, hvem der havde ret i de mange tilfælde.

- Det er en ting, vi er vant til. Vi havde ikke fået defensiven med, og derfor ville vi helst ikke have for hurtige bolde, og de ville gerne skifte den for at kunne baske den ned på os, så derfor blev det sådan, siger Carsten Mogensen.

Kort inde i andet sæt opbyggede danskerne et lille forspring på et par point, som de holdt til 14-14, hvor det malaysiske par igen kom helt op, og danskernes spil gik i stå.

Det udnyttede modstanderne til at komme frem til fire sætbolde, og på den sidste af dem tvang de kampen ud i et afgørende tredje sæt.

Her var det Wei Shem Goh og Wee Kiong Tan, der tog teten, og ved sidebyttet midtvejs var de foran 11-9.

Det lugtede af en tæt afgørelse, og det blev det.

Boe og Mogensen afværgede to matchbolde ved 18-20. Ved 21-20 fik de selv chancen for at afgøre det, og den udnyttede de.

Nu venter anden runde, hvor Carsten Mogensen gerne hører endnu mere til publikum i hallen.

- Det er dejligt, når alle holder med os, men vi kunne godt tænke os, at publikum lagde endnu mere tryk på. Havde vi spillet i Malaysia, havde der været 10.000 mennesker, så der må gerne være mere larm. Men vi nyder at spille hjemme, siger Mogensen.

Han og Mathias Boe er sidste tilbageværende danske herredoublepar i turneringen, da Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding i en af aftenens sidste kampe tabte til de topseedede VM-bronzevindere Lee Yong Dae og Yoo Yeon Seong.

Sydkoreanerne var hele vejen et lille skridt foran og sejrede med cifrene 21-16, 21-13.

Danmark havde yderligere tre herredoubler med i første runde, men de tabte alle sammen deres kampe.

Oversigt

    Oversigt