I det fynske folks tjeneste

Danske koryfæer er på rollelisten i ny Bille August-film

Mandag starter optagelserne til Bille August nye danske film med blandt andet Ghita Nørby og Morten Grunwald.

På mandag starter den danske stjerneinstruktør Bille August optagelserne til sin nye danske film, "Stille Hjerte", på Fyn.

Med på holdet har Bille August en række af Danmarks mest kendte skuespillere - blandt andre Ghita Nørby, Morten Grunwald, Vigga Bro, Paprika Steen, Jens Albinus og Pilou Asbæk, oplyser produktionsselskabet SF Film Production i en pressemeddelelse.

Det er 22 år siden, at Bille August og danske teaters førstedame, Ghita Nørby, sidst arbejdede sammen. Det var i 1991, da Bille August instruerede Ingmar Bergmans drama "Den gode vilje".

"Stille hjerte" er et familiedrama om tre generationer, der samles over en weekend for at tage afsked med deres hustru, mor, svigermor, mormor og veninde.

- Søstrene Sanne og Heidi har sammen med resten af familien accepteret deres syge mors ønske om at dø, før sygdommen forværres, lyder beskrivelsen fra produktionsselskabet.

- Men som weekenden skrider frem, bliver beslutningen sværere at håndtere, og det bliver tydeligt, at familien aldrig har haft mere brug for hinanden end nu, lyder det.

I rollerne ses Ghita Nørby som moren Esther, Morten Grunwald som hendes mand Poul, Vigga Bro som barndomsveninden Lisbeth, Paprika Steen som den ældste datter Heidi og Jens Albinus som Heidis mand Michael.

Den unge debutant Oskar Sælan Halskov spiller Heidi og Michaels søn. Danmarks nye stjernefrø Danica Curcic spiller rollen som lillesøster Sanne, mens Pilou Asbæk spiller Sannes om/off kæreste Dennis.

Bille August har en lang række succesfulde og kritikerroste film på cv'et og har vundet flere internationale priser.

Blandt andet vandt han i 1988 både en Oscar og en Golden Globe for filmen "Pelle Erobreren", mens han i 1992 løb med De Gyldne palmer i Cannes for filmen "Den Gode Vilje".

"Stille hjerte", der er støttet af FilmFyn, forventes at få dansk premiere i september 2014.

Ved du noget? Så send os et tip