I det fynske folks tjeneste

Danske Spil tror på fynsk Michelin-stjerne

Kokkene på Falsled Kro i Millinge kan igen i år spændt vente på, at de eftertragtede Michelin-stjerner uddeles. Foto: Asger Ladefoged Ritzau/Scanpix

Der er stjernedrys på vej over Fyn, spår Danske Spil.

Danske Spil er næsten sikker. Der er en Michelin-stjerne på vej til Falsled Kro.

De eftertragede stjerner uddeles på mandag, og spiludbyderen sætter den lave odds 1,35 på, at Falsled Kro i næste uge kan kalde sig en Michelin-restaurant.

Sidste år dryssede 29 Michelin-stjerner ned over Danmark, men ingen ramte Fyn, og både Falsled Kro og Pasfall i Odense måtte se sig forbigået.

Læs også Fra fancy til fastfood: Michelinkok åbner burgerbar i Odense

02:19

I 2017 var der ingen Michelin-stjerner til fynske restauranter.

Luk video

- Det er altid vanskeligt at sætte odds på uddelingen af Michelin-stjernerne, for det er omgærdet af så meget mystik og hemmelighedskræmmeri. Men vi har vovet pelsen, rørt i gryderne og sat odds på flere restauranter i Danmark og på antallet af uddelte stjerner, siger Peter Emmike Rasmussen, der er oddsansvarlig i Danske Spil.

Ingen andre fynske restauranter er med på Danske Spils odds. 

Læs også Fynsk fiasko: Michelin glemte igen at få Fyn på kortet

Michelin

Michelinguiden er en bog med anmeldelser og anbefalinger af især restauranter. Den blev første gang udgivet i Frankrig i år 1900 af den franske dækfabrikant André Michelin. Her blev den uddelt gratis på autoværksteder og ved bilforhandlere for at hjælpe bilejerne med at finde benzintanke og værksteder samt i mindre grad overnatnings- og spisesteder. 

Dengang var der kun 3.000 biler i Frankring. De fleste befandt i sig Paris, og guiden havde derfor det formål at få folk til at rejse ud på landet og dermed slide på dækkene. 

I dag er det meget prestigefyldt for en restaurant at komme med i guiden og få en af de eftertragtede stjerner. Michelin giver op til tre stjerner per restaurant. 

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.