I det fynske folks tjeneste

Danske statsborgere bag terrortrussel

Justitsministeren kalder terrorsagen for "noget af det mest alvorlige, der er sket i Danmark nogensinde". Størstedelen af de anholdte er danske statsborgere.

Lene Espersen ser med stor alvor på terrorsagen i Odense

Yderst alvorlig sag

De anholdte i terrorsagen var sandsynligvis i færd med at planlægge et terrorangreb her i Danmark. Det fortæller justitsminister Lene Espersen (K), som i kølvandet på nattens anholdelser slår fast, at sagen er yderst alvorlig.

- Det er nok noget af det mest alvorlige, der er sket i Danmark nogensinde. Derfor er det selvfølgelig også betryggende, at vi har en efterretningstjeneste, som handler og modvirker, at der sker terrorhandlinger i Danmark, siger Lene Espersen. 

De anholdte er danske statsborgere

Det er fortrinsvis danske statsborgere, som er anholdt i terrorsagen i Vollsmose, og det bekymrer justitsminiseteren.

- Langt størstedelen af de anholdte er danske statsborgere, og det er for mig den største udfordring. Vi har altså at gøre med folk, som er danske statsborgere, og som angiveligt var i færd med at planlægge en terrorhandling her i landet, siger Lene Espersen.

Justitsministeren oplyser deusuden, at en af de anholdte er af etnisk dansk oprindelse, mens de øvrige er af anden etnisk baggrund.

/ritzau

Deltag i debatten