I det fynske folks tjeneste

Danske verdensettere vinder Korea Open for tredje gang

Foto: Henning Bagger / Scanpix

Mathias Boe og Carsten Mogensen vandt Super Series-turneringen Korea Open efter sejr i tre sæt mod indonesere.

Den topseedede herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen er for tredje gang i karrieren strøget helt til tops i Korea Open.

Verdensetterne, der også triumferede i Super Series-turneringen i 2009 og 2014, vandt søndagens finale med 21-19, 19-21, 21-15 over de andenseedede indonesere, Marcus Fernaldi Gideon og Kevin Sanjaya Sukamuljo.

Dermed er den succesfulde danske duo oppe på 16 Super Series-titler i karrieren.

Der var lagt op til et brag af en finale mellem de to finaleseedede par, og for tredje gang ud af lige så mange mulige i 2017 resulterede et møde imellem dem med dansk sejr.

Første sæt blev meget jævnbyrdigt og bød til tider på meget velspillede dueller. Indoneserne førte midtvejs med 11-9, men danskerne var bedst, da det skulle afgøres.

Boe og Mogensen kom første gang foran med to point ved 17-15, og de slap ikke grebet. De havde fået godt fat i den forreste del af banen og afgjorde sættet på den anden sætbold. 

Læs også Flot comeback sender Boe og Mogensen i Korea Open-finale

Indoneserne kom bedst fra start i andet sæt med føringen 4-1, og danskerne måtte flere gange lukke huller på tre point. Blandt andet til stillingen 17-17.

Det trak op til dansk sejr ved 19-18, men så var marginalerne imod danskerne. Først fejlbedømte Mathias Boe en bold, så kan kom til at fejle, og derefter var netkanten med indoneserne, der udnyttede den første sætbold.

I tredje sæt var danskerne i teten fra start, og det gav føring på 7-4, men indoneserne svarede tilbage ved at vinde de næste fire point.

Men Boe og Mogensen genfandt hurtigt rytmen og var nu generelt dominerende. Det skabte en føring på 15-11, og så begyndte det at dufte af dansk triumf.

Carsten Mogensen skaffede fem matchbolde med en kvik returnering, og da indoneserne sendte den første i nettet, kunne danskerne juble over endnu en triumf. 

Læs også Boe og Mogensen sikkert i kvartfinalen i Korea

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.