Danskerne drikker stadig for meget alkohol

Et glas vin om dagen skulle være sundt, men mange danskere drikker langt over de anbefalede grænser. Kampagne vil få folk til at gå i behandling.

Odense Kommune deltager i en ny kampagne, som Alkohol & Samfund og TrygFonden står bag. Kampagnen hylder medarbejdere, der har modet til at gå i behandling og virksomheder og kolleger, der har modet til at tale åbent om alkoholproblemer - og støtte op om medarbejdere, der ønsker at gå i behandling.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er 140.000 danskere afhængige af alkohol. De har regnet sig frem til, at det store alkoholforbrug koster samfundet 7 milliarder om året. 

Det har konsekvenser for landets virksomheder. 

- Vi skal huske, at når en medarbejder er fraværende eller endda må holde op, så kan der gå noget viden tabt, siger formanden for Dansk Industri Fyn, Poul Strandmark.

Kurven for danskernes alkoholforbrug har toppet og har i mange år været nedadgående. Elisabeth Jessen, leder af Alkoholdbehandlingen i Odense, mener dog stadig, at danskerne drikker alt for meget. 

- Lige så snart man kommer over sundhedsstyrelsens højrisiko grænser, som er de kendte 14/21, så øger man altså risikoen for sygdomme og følgesygdomme, siger hun. 

Se hele søndag-interviewet med Elisabeth Jessen og Poul Strandmark nedenfor. 

 

 

Oversigt

    Oversigt