I det fynske folks tjeneste

Danskerne er vilde med pakker i skuret

Lad postbudet levere pakken, selv om du ikke er hjemme. Det gør 200.000 danske husstande.

Du går og venter på en pakke med posten - og den kommer selvfølgelig en dag, hvor du ikke er hjemme til at lukke postbudet ind.

Men det er der løsninger for. Post Danmark vil nemlig gerne sætte pakken i drivhuset eller i skuret, hvis du på forhånd giver dem lov.

Og det har over 200.000 danske husstande gjort. Faktisk er ordningen så populær, at omkring 500 danskere dagligt har tilmeldt sig ordningen i den seneste tid, oplyser Post Danmark.

- Turen til posthuset eller postbutikken for at hente det seneste netkøb er for rigtig mange danskere erstattet af et smut ud i garagen. Det er nemt og bekvemt, siger Eva Malene Hartmann, chef i Post Danmark Privatkunder om udviklingen.

Indtil nu svarer det til, at 13 procent af de danske husstande har tilmeldt sig ordningen.

- Vi arbejder hele tiden på løsninger, der skal understøtte e-handlen og gøre det nemt at sende og modtage forsendelser. Derfor er jeg også rigtig glad for, at så mange danskere vælger at benytte vores pakkeservices, siger Eva Malene Hartmann.

Det er især i Jylland og på Fyn med 136.000 tilmeldte, at ordningen er populær. I landets østlige del er 65.000 tilmeldte til ordningen.

I Jystrup på Midtsjælland, i Martofte på Fyn samt i Sjølund og Gesten ved det jyske trekantsområde har over 40 procent af husstandene tilmeldt sig ordningen.

Det er folk, der bor i række- og parcelhuse samt landejendomme, der kan få posten til at levere pakken, selv om han ringer forgæves på døren.

Ved du noget? Så send os et tip