Danskerne støtter ofre for krig i Syrien med 86 millioner

DR's og TV 2's indsamling til Syrien søndag aften fik danskerne til at donere 86 millioner kroner.

86 millioner kroner har danskerne doneret til DR's og TV 2's indsamling til nødstedte i områder i og omkring Syrien.

Pengene vil nu blive fordelt til de 12 nødhjælpsorganisationer, der har været en del af indsamlingen.

Organisationerne vil hurtigst muligt omsætte midlerne til konkret indsats i de berørte områder, skriver DR i en pressemeddelelse.

- Vi er vildt glade for, at danskerne har støttet med godt 86 millioner kroner. Det er virkelig overvældende, og danskerne har endnu en gang vist, at de er klar til at hjælpe, når der er brug for det.

- Det er penge, som kommer til at gøre en kæmpe forskel for de syrere, som i dag lever i faldefærdige bygninger, ofte ikke kan få mad og står over for den femte vinter, siden krigen startede, siger Andreas Kamm, der er generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

Pengene fra indsamlingen vil blive brugt på at afhjælpe de umiddelbare humanitære behov som følge af krigen.

Det vil sige mad, vand, lægehjælp, et tag over hovedet og adgang til uddannelse.

Men der bliver også investeret i projekter, der kan være med til at sikre de syriske flygtninge og fordrevne en fremtid - hvor de kan være i stand til at klare sig selv.

Op mod fire millioner mennesker har indtil nu søgt beskyttelse i nabolandene, og over 7,5 millioner internt fordrevne lever under frygtelige vilkår inde i Syrien - alene i år har en million syrere måttet forlade deres hjem.

Mange af dem søger over grænserne og lægger yderligere pres på nabolandene.

Blandt aftenens bidragydere var kongehuset. Regentparrets og Kronprinsparrets fonde støttede tilsammen DR og TV 2's fællesindsamling for Syriens flygtninge med 400.000 kroner.

Oversigt

    Oversigt