Danskhed til debat

Socialdemokraten, Dan Jørgensen, og Bertel Haarder fra Venstre gav deres bud på, hvad danskhed er på Det Fynske Folkemøde.

Dan Jørgensen lagde ud med at sige, at man kan være i tvivl om, hvad det vil sige at være dansk.

- Hvis man ikke er i tvivl, så tror jeg, at alarmklokkerne skal ringe, for kultur og værdier er ikke noget statisk. Det forandrer  sig hele tiden og er dynamisk, sagde han blandt andet.

Begge to var enige om, at meget af det, mange betragter som danske værdier i virkeligheden er kommet til Danmark udefra.

- Det her med, at vi lever i et meget lige samfund, det er en rigtig god, dansk værdi, som vi har fået fra Tyskland, sagde Dan Jørgensen, og Bertel Haarder supplerede:

- Sammen med Socialdemokratiet og juletræet og mange andre ting.

- Mit partis første program fra 1876 er nærmest en afskrift af det tyske socialdemokratis program, som igen var inspireret af pariserkommunen nogle år før, tilføjede Dan Jørgensen.

 

Dan Jørgensen: Megen danskhed er kommet udefra

 

Ligestilling er en særlig dansk værdi

Kulturminister Bertel Haarder fremhævede ligestilling som en særlig dansk værdi.

- Det havde været utroligt godt for integrationen, hvis de, der kommer udefra bliver konfronteret med, at I Danmark har vi ligestilling. Piger bestemmer lige så meget som drenge. Hvis der er skilsmisse er det ud fra en lige position, og piger må gerne bade sammen med drenge, sagde Berte Haarder og tilføjede:

- Når vi tænker på, hvad det er, der giver problemer med integrationen, så har det med ligestilling at gøre rigtig meget af det.

 

Bertel Haarder: Ligestilling er en særlig dansk værdi

 

Byrådsmedlem for Dansk Folkeparti, Carsten Kudsk´s bud på danskhed

 

Børn- og ungerådmand i Odense Susanne Crawley Larsens bud på danskhed

 

Jørgensen og Haarder: Mange værdier er ikke kun danske, men det er måden, vi gør det på

 

 

Oversigt

    Oversigt