Dårlig løn til kvindelige ingeniører

De kvindelige ingeniører på Fyn er de dårligst lønnede i hele Danmark.

Kvindelige ingeniører som er uddannet mellem 1995 og 1999 får næsten 15 procent mindre i løn end deres mandlige kolleger.
 
- Det kan der være flere årsager til. En af dem er, at det er omkring det tidspunkt, hvor kvinderne - og deres mænd - begynder at etablere sig med familie og børn. Regningen for at sikre arvefølgen forfølger kvinderne efterfølgende. Når den bliver så stor, er den nærmest umulig at ændre på et arbejdsliv, siger Line Busk.

Nyuddannede haler ind

Til gengæld haler de senest uddannede kvinder ind på mændene, så forskellen er reduceret til to procent. Det viser tal fra Ingeniørforeningens lønstatistik.
 
- Det er godt at se, at de unge kvinder har taget udfordringen op og sørger for at få forhandlet en løn hjem, der svarer til deres kompetence- og uddannelsesniveau, siger formanden for Ingeniørforeningens Kvindeudvalg, Line Busk.
 
Ingeniørforeningen har lavet en beregning som viser, at en kvindelig ingeniør på et helt arbejdsliv tjener 800.000 kroner mindre end deres mandlige kolleger. Hvis hun derudover holder barselsorlov i to gange et år, vokser forskellen til knap 1,3 millioner kroner på et arbejdsliv. Og dertil kommer også en manglende pensionsindbetaling under barselsorloven.  

Oversigt

    Oversigt