I det fynske folks tjeneste

Dårligere skoler i Faaborg-Midtfyn

Forældrene havde frygtet en decideret udsultning af skolerne, da politikerne i Faaborg-Midtfyn skulle lægge den nye kommunes første budget. Så slemt gik det ikke, men der er stadig tale om en forringelse.

- Det er ikke så slemt, som vi frygtede, men samlet set rammes skolerne stadig af besparelser. Så i stedet for udvikling, hedder det afvikling, siger Ole Worregård, der er talsmand for skolebestyrelserne i Faaborg-Midtfyn.

Mindre rummelig skole

Omkring 10 lærerstillinger skal skæres væk, og børnene kommer også til at miste lejrskoler, får mindre specialundervisning og timer med to lærere. Det sidste rammer særligt de svage elever.

- Det betyder en folkeskole, der er knap så rummelig, som vi ville ønske, beklager Hans Jørgensen (S), der er borgmester i Årslev.

Undervisningstimer reddet

Oprindeligt skulle der spares 6% på skolebudgettet. Det ville betyde, at undervisningstiden skulle skæres ned til absolut minimum. For et helt skoleliv ville det betyde næsten tre-kvart skoleårs mindre undervisning.

Efter onsdagens og torsdagens budgetseminar beholder børnene det vejledende timetal. Og antallet af lærere, der skal fyres, falder fra 30 til 10.

- Men samlet set er det stadig en forringelse, som ikke er spor rar, siger Hans Jørgensen (S).

Se indslag og studiedebat på TV 2/FYN fredag kl. 19.30

Se Faaborg-Midtfyns hjemmeside