Datacenter: Facebook mangler 80 stål-montører

Stålskelet til nyt Facebook-byggeri påbegyndes i denne måned. Dansk Metal i Odense har svært ved at skaffe den nødvendige arbejdskraft.

Har du lyst til at arbejde 50 timer om ugen tre uger i træk og så holde fri i en uge, så frister Facebook nu med lønninger til 175 kroner i timen til stålmontører, som det næste år vil være med til at rejse stålkonstruktioner til Odenses nye datacenter.

Det kan dog komme til at knibe med at få alle medarbejdere ansat inden byggestart, der ifølge jobopslaget er i midten af juli.

Ifølge Lars Hansen, der er formand for Metal Odense, afsøger fagforeningen i øjeblikket, hvad man har af ledige skibsbyggere, industriteknikere, mekanikere, plade- og konstruktionssmede og andre, som har arbejdet i branchen. Fagforeningen har under 100 ledige, fortæller han.

quote Facebooks datacenter er sådan set et meget "simpelt" byggeri, men jeg tvivler på, at man kan få de dygtigste af vores medlemmer til at søge jobbene. 

Søren Frederiksen, 3F Byg

- Og vi har måske kun 15-20 stålmontører. Derfor skal vi finde ud af, hvilke kvalifikationer, der kræves, hvis folk skal opkvalificeres. Man skal blandt andet kunne engelsk og have forskellige certifikater, men den hollandske underleverandør, ASK Romein, der skal bruge stålmontørerne, henviser til engelsk og hollandske cerifikater, som vi først skal have oversat, siger Lars Hansen.

3F-medlemmer kan tage arbejdet

Han kalder det en udfordring, at den hollandske underleverandør kræver fem års erfaring fra lignende job, men at man er i god dialog med firmaet, der er underleverandør til hovedentreprenøren Mace.

Metal er også i kontakt med jobcentrene, som Lars Hansen opfordrer til at finde eventuelt egnede kandidater.

Ifølge formand for 3F Byg, Søren Folkersen, vil der være nogle af hans medlemmer, der vil kunne påtage sig stålmontagen.

- De fleste af vores bygningsarbejdere har været til at rejse massevis af stålhaller. Facebooks datacenter er sådan set et meget "simpelt" byggeri, men jeg tvivler på, at man kan få de dygtigste af vores medlemmer til at søge jobbene. Mange af vores dygtige faglærte er vant til at arbejde på akkord og får over 250 kroner i timen, siger Søren Folkersen.

Oversigt

    Oversigt