Datter: Min mor lå i sin afføring i næsten et døgn

Ifølge Else Bjerring måtte hun selv vaske sin 73-årige mor ren efter, at moren havde ligget i sin egen afføring i næsten et døgn. Nu anklager hun Odense Kommune for plejesvigt.

Else Bjerring er ikke tilfreds med Odense Kommune. Hun anklager kommunen for plejesvigt, blandt andet fordi hendes syge mor angiveligt har ligget i sin egen afføring i næsten et døgn og ydermere ikke har fået den nødvendige sårpleje.

-Det var ganske forfærdeligt. Der var afføring over alt, og jeg havde en mor, der var rigtig ked af det og frustreret, forklarer Else Bjerring, der er datter til den 73-årige Sonja Nielsen.

Ifølge Else Bjerring havde hendes mor haft et "uheld" først på natten den 16. december, få timer efter hun var blevet udskrevet fra Odense Universitetshospital, og ansvaret for plejen var nu overgået til kommunen. Men de kommunale hjemmeplejere på morgenholdet valgte ikke at vaske den ældre kvinde, og heller ikke sygeplejersken der kom ved middagstid ønskede, ifølge Else Bjerring, at gøre hendes mor ren.

Det samme gentog sig da aftenholdet kom og Sonja Nielsen ringede nu ude af sig selv til sin datter, der straks tog hen til sin mor for at vaske hende og skifte undertøj.

Sagen er, ifølge datteren, særlig alvorlig fordi den 73- årige dagen før var udskrevet fra sygehuset med et operations sår, der krævede særlig hygiejnisk pleje. En behandling som kommunens sygeplejersker, ifølge datteren, slet ikke var i stand til at udføre.

- De vidste slet ikke, hvordan de skulle skifte den her særlige forbinding, hun har på benet ovenpå et åbent sår. De brugte ikke sterile handsker, og det var tydeligt, at det ikke ville gå godt. De kunne ikke løfte den opgave, som de var sat til, foræller Else Bjerring.

Hendes mor Sonja Nielsen blev den efterfølgende indlagt igen på grund af komplikationer.

- Jeg har aldrig set sådan en form for omsorgssvigt før, forklarer Else Bjerring, der nu vil sende en klage til Odense Kommune.

Odense Kommune meddeler i dag til TV2FYN, at man nu vil undersøge sagen.

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt