I det fynske folks tjeneste

DBU-formand: Richard havde uvurderlig betydning

Richard Møller Nielsen kan tilskrives det største resultat i dansk idræt nogensinde, siger DBU-formand.

Richard Møller Nielsen kan tilskrives det største resultat i dansk idræt nogensinde, siger DBU-formand.

Det er med stor sorg, at formand for Dansk Boldspil-Union, Allan Hansen, har modtaget beskeden om Richard Møller Nielsens død.

Beskeden om den tidligere fodboldlandsholdstræners bortgang er dog ikke kommet uventet hos DBU-formanden, idet Richard Møller Nielsen har været syg gennem en længere periode.

- På det personlige plan er det min oplevelse, at man skal lede længe efter et så godt og hyggeligt menneske som Richard, siger Allan Hansen i en pressemeddelelse.

Selvom at Allan Hansen ikke nåede at sidde i DBU's bestyrelse, mens Richard Møller Nielsen op gennem starten af 1990'erne var dansk landstræner, så var formanden "så heldig at møde ham mange gange siden."

- Dels på grund af vores fælles oprindelse og bopæl på Fyn, dels fordi vi i DBU har holdt kontakten med ham siden, siger Allan Hansen.

Richard Møller Nielsen vil især blive husket for at have ført fodboldlandsholdet til EM-guldet i Sverige i 1992. Derudover nåede han at fejre en række andre triumfer i sin tid som landstræner.

- Som formand for DBU kan jeg bare konstatere, at Richards betydning for dansk fodbold er uvurderlig, og at vi kan tilskrive ham europamesterskabet som det største resultat i dansk idræt nogensinde, konstaterer Allan Hansen.

Richard Møller Nielsen var landstræner i perioden 1990-1996, mens Allan Hansen blev valgt ind i DBU's bestyrelse i 1997 og dernæst blev DBU's formand i 2002.

Den tidligere landstræner og triumfator for dansk fodbold nåede at blive 76 år.

Ved du noget? Så send os et tip