Stort fynsk hotel afviser blå partiers ønske om hurtigere åbning

Flere partier i blå blok efterlyser en hurtigere genåbning. Men hos Hotel Nyborg Strand tror man ikke, at det vil være er en god idé.

Der er 582 ledige parkeringspladser ved Hotel Nyborg Strand. Det indikerer, at der ikke er en eneste gæst på hotellet.

Således er billedet hos landets største konferencehotel det samme som kollegerne i branchen.

- Vi har ingenting at åbne op til. Så jeg kan ikke se, hvorfor vi skal åbne nu, siger direktør Jan Grimstrup Larsen og tilføjer:

- Jeg vil sige det sådan, vi vil hellere vente til datoen er der, men også den stiller vi spørgsmålstegn ved, for hvad er det, vi åbner til.

Direktør Jan Grimstrup Larsen
Direktør Jan Grimstrup Larsen
Foto: Alex Syrik

Så trods manglen på gæster siger man på Hotel Nyborg Strand altså nej tak til en genåbning her og nu.

Hos De Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti ønsker man ellers at rykke hele eller dele af den plan for en genåbning, der er vedtaget af et bredt flertal i Folketinget, en uge frem.

De tre partier argumenterer blandt andet med, at genåbnningsaftalen blev indgået på baggrund af udregninger om smittespredning og antal indlagte med covid-19.

Onsdag er tallet af indlagte coronapatienter 237, viser Statens Serum Instituts (SSI) opgørelse.

quote Lad være med at presse noget igennem

Flemming Egholm, fællestillidsmand, Hotel Nyborg Strand

32 fyret, mange har sagt op

Hotel Nyborg Strand taber millioner af kroner på at være lukket, og for at kunne genåbne har man brug for tid - det samme har de kunder, der skal booke arrangementer.

Hotellet har fyret 32 ansatte, elevstillinger er blevet nedlagt, og flere ansatte har selv sagt op. Resten er hjemsendt.

Fællestillidsmand og køkkenchef Flemming Egholm er en af de hjemsendte. Han er ligesom sin direktør afvisende overfor en her og nu genåbning.

- Hvis vi genåbner og så lukker ned igen, vil det dels have økonomiske konsekvenser, men også menneskelige konsekvenser.

- De bliver alt, alt for store for os alle sammen, så der bliver et ekstra opsamlingarbejde for os bagefter, hvis vi skal lukke en gang til.

Fællestillidsmand og køkkenchef Flemming Egholm.
Fællestillidsmand og køkkenchef Flemming Egholm.
Foto: Alex Syrik


Lige nu er der lang vej fra Christiansborg til Nyborg. Mens politikerne diskuterer genåbning, vokser frustrationerne her på Hotel Nyborg Strand.

- Min opfordring er helt klar til politikerne: Vær nu sikker på, at det er det rigtige og lad være med at presse noget igennem, siger Flemming Egholm.

Pape og Elleman: Fremryk genåbning nu

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen og formands-kollegaen hos De Konservative, Søren Pape Poulsen, vil som udgangspunkt rykke hele eller dele af den plan for en genåbning, der er vedtaget af et bredt flertal i Folketinget, en uge frem.

Aftalen om genåbning blev indgået på baggrund af udregninger om smittespredning fra Statens Serum Institut.

Siden har udviklingen været bedre end prognoserne, og derfor mener Søren Pape Poulsen, at man fra politisk hold bør fremrykke planen for, hvad der kan genåbne.

- Der skulle ifølge SSI være 870 indlagte midt i april. Lige nu har vi 220 (tirsdag, red.). Hvis det ikke giver anledning til at rykke frem, er det svært at finde mening med den aftale, som vi har lavet, sagde han tirsdag til Ritzau.

Jakob Ellemann-Jensen ser gerne, at blandt andet forretninger i storcentreåbner.

- Man skal huske, at det er folks rigtige arbejde og livsværk, som risikerer at smuldre mellem fingrene på dem. Det kan vi ikke være bekendt, siger Jakob Ellemann-Jensen og opfordrer regeringen til med det samme at indkalde til forhandlinger om øget genåbning.