De borgerlige vil bestemme selv.

Den borgerlige koalition i amtet afviser i dag at Socialdemokratiet får indflydelse på udvalgsposter, i et kommende amtsråd med borgerligt flertal.

Socialdemokratiet får ikke indflydelse på hvem der bliver amtsborgmester.

Den borgerlige koalition i amtet afviser i dag at Socialdemokratiet får indflydelse på hvem der skal besætte udvalgsposter, i et kommende amtsråd med borgerligt flertal.


\"Der er ingen der kan presse kiler ind i det borgerlige sammenhold\", skriver Venstre, Det Konservative Folkeparti, Det Radikale Venstre og Dansk Folkeparti i en pressemeddelelse.
Reaktionen kommer efter Socialdemokratiets spidskandidat på Fyn, Poul-Erik Svendsen, i går pegede på Poul Weber som hans amtsborgmesterønske, hvis der bliver borgerligt flertal.


Dermed afviser de fire partier også at Socialdemokratiet får lov at være med ved uddeling af udvalgsformandsposter. Den kommer til at foregå på valgnatten.
Der er dog stadig lagt op til en konstituering, hvor den borgerlige koalition vil \"forære\" en formandspost til socialdemokraterne - men de borgerlige vil bestemme hvilken.


Valgforsker Ulrik Kjær, fra Syddansk Universitet i Odense, siger til TV 2 /Fyn at han ikke kan se Socialdemokratiet kan opnå noget, ved at melde ud at de vil støtte en Venstre-amtsborgmester. \"De kan snarere risikere at vælgerne opfatter det som om Socialdemokratiet har smidt håndklædet i ringen\", konkluderer han.


SFs amtsborgmesterkandidat, Lykke Debois, er derimod begejstret for det socialdemokratiske udspil. Hun mener vælgerne er bedst tjent med at vide nøjagtigt hvad der sker, hvis den de har stemt på ikke får flertal.

Oversigt

    Oversigt