De første robotter testes i nyt program

Den første virksomhed i Odense Robotics StartUp Hub er klar. Nordbo Systems rykker ind med laptops og robot-udstyr.

 

 

Odense Robotics StartUp Hub er et nyt acceleratorforløb for robot- og teknologivirksomheder med særligt potentiale. Her får virksomheder adgang til Teknologisk Instituts laboratorium og testfaciliteter i Forskerparken i Odense.

Den første virksomhed, der får adgang er Nordbo Systems, der har fokus på at gøre industrirobotter lette og intuitive at betjene. 

- Vi glæder os meget til at blive en del af robotmiljøet omkring Teknologisk Institut og kunne få adgang til de mange tekniske faciliteter. Det er også vigtigt for os, at vi kan have vores egen robotløsning stående i testhallen blandt alle de andre robotter, når vi for eksempel har kunder på besøg. Det giver troværdighed at kunne vise, at der er andre, der tror på vores produkt, siger Leo Zhou, der sammen med Lukasz Zymla har stiftet Nordbo Systems.

Virksomhederne i det nye forløb har været gennem en udvælgelsesproces hen over de seneste måneder. Fire virksomheder fik mulighed for at præsentere deres forretningsidé, hvorefter Nordbo Systems blev indstillet til at indgå i programmet.

- Ideen med StartUp Hub’en er at gøre vejen fra produktudvikling til finansiering og salg så kort som mulig, siger Mikkel Christofferen, forretningschef i Odense Robotics.

Når virksomheden er flyttet ind i de nye faciliteter, venter der et individuelt sammensat forløb med en række milepæle undervejs. Odense Kommune har bevilliget en medfinansiering på 2 millioner til programmet, skriver Udvikling Fyn i en pressemeddelelse.

Oversigt

    Oversigt