De fynske banker beholder gebyrerne

1. april fjerner Fionia Bank tre af deres små gebyrer: hævning i andre pengeinstitutters automater, betaling af regninger og overførsler via netbank. De andre fynske pengeinstitutter har ingen planer om at følge efter.

Se her hvad de fynske banker tager i gebyr.
Se her hvad de fynske banker tager i gebyr.

Det vil koste banken 2,3 mio. kr. om året at fjerne gebyrerne, men den administrende direktør i Fionia Bank Finn Sørensen tror, at det vil tiltrække flere nye kunder.

Han regner også med at de andre banker vil følge efter, og fjerne deres smågebyrer.
TV2/FYN har undersøgt, hvad de andre fynske pengeinstitutter tager i gebyr, og spurgt om de planlægger at fjerne deres gebyrer.

Men det er der indtil videre, ingen der gør.

Gebyrer svinger meget

De tre gebyrer svinger meget i de fire fynske pengeinstitutter TV2/FYN har talt med i dag.
En til fem kr. for at hæve i automater, en til to kr. for at overføre penge via netbank, og nul til to kr. for at betale regninger over netbank.
Ingen af pengeinstitutterne har planer om at ændre på deres gebyrer - men alle mener at det er svært at sammenligne pengeinstitutter kun ud fra gebyrerne.

- Vi er absolut ikke gebyrførende, siger direktør i Vestfyns Bank Arne Jakobsen, vi giver fx vores kunder for at skrive 5 chacks gratis hver måned. Det er noget de fleste andre banker tager penge for.

Oversigt

    Oversigt