Ildsjæle: De gode historier findes også på Langeland

I Bagenkop kæmper en gruppe ildsjæle for at vende den negative omtale af Langeland til noget positivt. Mandag viste de deres projekter frem for Socialdemokraternes formand.

Ivan Nielsen er født og opvokset på Langeland. Derfor bliver han tit frustreret, når de dårlige historier om øen fylder mere end de gode: 

- Vi er simpelthen så trætte af de negative historier, og vi gør alle en stor indsats for at komme igennem med de positive. Alle langelændere er jo godt klar over, når de står ud af deres seng om morgenen, at der er store problemer og udfordringer, men det kan jo ikke hjælpe kun at have fokus på det, fortæller han. 

Derfor var fokus også flyttet et helt andet sted hen, da Bagenkop i dag fik besøg af den socialdemokratiske formand og statsministerkandidat, Mette Frederiksen. Hun var nemlig på besøg ved havnen i Bagenkop for at se nogle af de projekter, som de lokale ildsjæle har startet op i byen. 

Fiskere og vandsportsland 

Ivan Nielsen selv er initiativtager til projektet Aqtiv Sydlangeland, som skal omdanne det gamle færgeleje ved Bagenkop Havn til et vandsportscenter, som skal være Langelands svar på Cold Hawaii i Klitmøller. 

På dagens tur hørte Mette Frederiksen om, hvordan projektet er ved at blive til virkelighed ved hjælp af frivillige, lokale kræfter. Hun var også forbi det lokale museum, Fiskeriets Hus, som også drives af frivillige kræfter. 

- Hver gang der er nogen, der besøger os fra Christiansborg, så håber jeg, de går hjem og siger "ved du hvad, der er altså nogen, der virkelig gør en indsats for at skabe liv i landdistrikterne. 

Denne gang kunne det tyde på, at Ivan Nielsens netop for det ønske opfyldt. I hvert fald er partiformanden imponeret over de lokales initiativ. 

- Der er jo et stærkt lokalt engagement og et stærkt lokalt fællesskab. Der er en vilje til at vende en udvikling, der kunne gå i stå, til at være et samfund, hvor der sker en masse, siger Mette Frederiksen.   

 

 

Oversigt

    Oversigt