Fynsk kandidat forsvarer Fyns Politi: - De passer andre kredses arbejde hele tiden

Mark Grossmann (V) mener, at de andre politikredse i landet trækker meget på Fyns Politi. Naser Khader burde i stedet foreslå at give flere penge til Fyns Politi frem for at kritisere dem.

Store fodboldkampe rundt omkring i landet, grænsekontrol, demonstrationer uden for Fyn, bevogtningsopgaver for Stram Kurs og Rasmus Paludan og meget, meget mere. Der bliver trukket meget på Fyns Politi, som ofte bliver sendt til de andre politikredse, og det ved Naser Khader (K) også, sådan lyder kritikken af den konservative folketingskandidat fra Mark Grossmann, som er fynsk folketingskandidat og politibetjent.

quote Det ville klæde Naser Khader, hvis han i stedet havde skrevet, at Fyns Politi skulle have flere midler og ressourcer. Alle ved, at Fyn ligger lige imellem Sjælland og Jylland, og de andre kredse trækker meget på det fynske politi.

Mark Grossmann, folketingskandidat, Venstre.

- Fyns Politi efterlader jo deres egne opgaver, når de tager ud og passer de andre kredses arbejde hele tiden, og så efterfølgende selv skal tilbage og færdiggøre deres eget arbejde. Når Naser Khader kommer med sådan en opdatering her, er det jo hån og spot mod Fyns Politi, siger Mark Grossmann til TV 2/Fyn.

Et tyveri for et år siden i Søndersø på Nordfyn har i løbet af de seneste dage fået meget landsdækkende opmærksomhed. Tyveriet er endnu ikke opklaret af Fyns Politi, selvom der ifølge butiksejeren var gode overvågningsbilleder, der tydeligt viste gerningsmændene.

Naser Khader var onsdag ude med riven i et facebookopslag, hvor han beskyldte Fyns Politi for ikke at lave deres arbejde ordentligt.

- Man har tid og råd til “brobygning” og dialogkaffe med 10-15 nærpolitibetjente, men når kriminelle fra Vollsmose begår tyveri, har man ikke ressourcer til at fange dem og drage dem til ansvar, lyder det fra Naser Khader.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Han burde vide bedre

Naser Khader er folketingskandidat for Sjællands Storkreds hos Konservative, og på grund af den baggrund, burde han også vide bedre, mener Mark Grossmann.

- Han burde om nogen vide, at den slags bemærkninger slipper man ikke godt afsted med. Det er det værst tænkelige tidspunkt, at han skriver det, som han skriver. Når man politisk går ud med den udmelding, skaber det utryghed - og så er hans formand jo også justitsminister - jeg synes virkelig, det er en underlig tilgang til virkeligheden, siger Mark Grossmann og fortsætter.

- Det ville klæde Naser Khader, hvis han i stedet havde skrevet, at Fyns Politi skulle have flere midler og ressourcer. Alle ved, at Fyn ligger lige mellem Sjælland og Jylland, og de andre kredse trækker meget på det fynske politi - og det er også helt okay. Men med flere midler ville de også kunne nå at klare deres eget arbejde på Fyn, siger folketingskandidaten.

Kun fem procent bliver opklaret.

TV 2/Fyn har tidligere fortalt, at der er for få indbrud der opklares på Fyn sammenlignet med resten af Danmark.

Det har dog tidligere været på tale, at der ikke bliver opklaret eksempelvis nok indbrud på Fyn. I perioden fra 2011 til 2018 er kun fem procent af de fynske indbrud blevet opklaret. Det viser tal fra Rigspolitiet, som TV 2/Fyn har fået aktindsigt i.

Se listen over de ti kommuner på Fyn hvor opklaringsprocenten er på sit laveste:

PostnummerByAnmeldelser med fældende afgørelserAntal anmeldte indbrudIndbrud afgørelsesprocent
5953Tranekær22221 %
5642Millinge11051 %
5462Morud63182 %
5883Oure2902 %
5474Veflinge31173 %
5672Broby114053 %
5466Asperup62093 %
5932Humble51733 %
5592Ejby103113 %
5492Vissenbjerg206153 %
Se hele indslaget om Mark Grossmann og Naser Khader her:

Oversigt

    Oversigt