De unge i Nyborg er usunde

De unge i Nyborg Kommune får tæv, når det gælder den nye Ungesundhedsprofil 2016. De er for usunde.

Nyborg Kommunes unge borgere er for usunde på flere områder, når man sammenligner med resten af Danmark. Det viser den nye Ungesundhedsprofil 2016, som er udarbejdet af Nyborg Kommune, og som blev præsenteret på Nyborg gymnasium i dag.

Profilen skal beskrive de unges sundhed og trivsel ud fra deres eget synspunkt. Resultaterne viser, at de unge i Nyborg kommune flere steder ligger under landsgennemsnittet.

Profilen viser blandt andet, at 59 procent af de unge i 7.-9. klasse i Nyborg Kommune har prøvet at drikke alkohol. Det er væsentligt flere end på landsplan, hvor kun 45 procent af de unge har drukket alkohol.

- Jeg er begrymret for, at der er så mange, der ryger og drikker alkohol, og at de gør det så tidligt. Jeg vil gerne have meget fokus på den mentalesunhed. Jeg tror, at der er mange, der går og har det dårligt med psyken. Derfor er det et område, jeg synes, man skal prioritere meget højt, fortæller formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget i Nyborg Kommune, Frits Christensen (S).

 

Undersøgelsen viser også, at Nyborgs unge både dyrker mindre motion og har dårligere spisevaner end landsgennemsnittet. Og så er de meget glade for at ryge.

- Vi kunne godt tænke os, at kommunen hjælper os med at lave en plan, der begrænser det i højere grad. At de laver nogle forebyggende kampagner og giver andre forebyggende redskaber, fortæller Jonathan Brede, elevrådsformand på Nyborg Gymnasium.

 

Oversigt

    Oversigt