De unge vil studere på Fyn og i Jylland

Rekordmange unge er blevet optaget på de danske universiteter. Og flere har valgt at søge væk fra hovedstaden.

25.548 unge får lørdag brev om, at de er blevet optaget på universitetet, hvilket er flere end nogensinde før.

En af årsagerne hertil er, at de unge studiesøgende i år har vist sig fra en langt mere fleksibel side og søgt bredt.

Ikke alene er de blevet mere bøjelige, når det kommer til valg af uddannelse, de er også blevet mere villige til at flytte til den anden ende af landet for at skrabe viden sammen. Det skriver Information lørdag.

Der er stadig flest ansøgere til Københavns Universitet, men de unge søger i stigende grad også mod andre byer.

Således er det Aalborg og Syddansk Universitet, der kan bryste sig af de største stigninger med henholdsvis 31 og 24 procent flere studerende i år.

- Først og fremmest må det skyldes vores uddannelsesform med projektarbejde, hvor folk holder hinanden i ørerne. Det er med til at sikre, at man bliver færdig til tiden, uanset om man kommer fra en akademisk familie eller ej, siger rektor på Aalborg Universitet Finn Kjærsdam.

Også på Syddansk Universitet har videnshungrende unge fra hele landet vist deres interesse. Det til stor glæde for rektor Jens Oddershede.

- Jeg er glad for, at vi kan tilbyde så mange unge en uddannelsesplads, og jeg håber, at også de, der skal rejse langt for at komme i gang med deres studier, tager imod vores tilbud, siger han.

Begejstring er der bestemt også at spore hos videnskabsminister Charlotte Sahl Madsen (K), der sender klapsalver i retningen af de unge.

- De skal i den grad roses for at søge bredere. De søger ikke kun ind på én enkelt uddannelse, og i øget omfang søger de også ind på flere forskellige universiteter, og det øger jo muligheden for at komme ind, siger hun til avisen.

Oversigt

    Oversigt