Debatmøde: Erhverv eller boliger på Assens Havn?

Kan Assens Havn rumme både industri og private boliger? Det er et af de emner, der er på dagsordenen, når TV 2/Fyn tirsdag afholder debatmøde i Glamsbjerg.

Værftsdrift og boligkomplekser på havnen harmonerer ikke. Det mener i hvert fald Erling Pedersen, der er direktør for Assens Skibsværft. 

- Et boligområde i nærheden af værftet ville være meget, meget dumt tænkt, siger han.

Assens Havn overgår 1. januar fra at være selvstyrehavn til at være kommunal havn, og derfor skal kommunen tage stilling til, hvad der skal ske på havnen. Overgangen betyder blandt andet, at der vil blive åbnet op for turistrettede aktiviteter, og at boliger på havnen bliver en mulighed.

Men hvordan kommer erhverv, turisme og muligvis boliger til at spille sammen? Det er et af de emner, der vil blive debatteret, når TV 2/Fyn tirsdag afholder debatmøde i Glamsbjerg. 

Værftsdirektøren frygter, at boliger for tæt på værftet ville betyde støjgener og modstand mod værftet.

- Selvfølgelig er vi meget interesserede i, at der kommer turister til Assens, men boligkomplekser på havnen - det er vi ikke meget for, siger han. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politikere afviser ikke boliger

Ena Nørgaard er spidskandidat for Det Konservative Folkeparti i Assens Kommune. Hun mener, det er vigtigt at holde fast i, at skibsværftet skal beholde sin plads, men er ikke afvisende over for en plan, der også involverer boliger på havnen

-  Hvis man kan kigge på, at man har en radius om værftet, hvor der ikke kommer boliger, som foreningen Assens Købstad har foreslået, så vil jeg ikke udelukke det. Det vigtigste er bare, at havnen ikke bliver et dødt miljø, siger hun. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Jimmy Steen Eriksen, spidskandidat for Liberal Alliance i Assens Kommune, mener også havnen trænger til en helhedsplan.

- Det vigtigste for mig er, at det ikke bliver sådan nogle knopskydninger, hvor man siger: nu prøver vi lige at lave boliger her. Det skal være en samlet plan for hele havnen, siger han. 

Den plan kan dog godt involvere boliger, mener han.

- Det skal selvfølgelig ikke være for tæt på værftet, for så kommer der jo hurtigt noget modstand mod det, og det er vi ikke interesserede i, siger han. 

Udover havnen vil der til debatmødet blandt andet blive debatteret skolestruktur, velfærd, og hvem der skal være borgmester. 

Kom til debatmøde i Glamsbjerg

 

Oversigt

    Oversigt