Debut: Ny borgmester tager hul på velfærdsplan

Peter Rahbæk Juel (S) åbner sit hverv som borgmester i Odense med et besøg på et plejehjem. Besøget er en del af en velfærdsplan.

Socialdemokratiske Peter Rahbæk Juel har mandag sin første arbejdsdag som borgmester i Odense.

Dagen vil han blandt andet bruge på et besøg hos plejecenter Havebæk Østerbæksvej i Odense M, hvor han vil tale om trivsel med de ansatte.

Peter Rahbæk Juel planlægger, at lave en række såkaldte velfærdsbesøg på blandt andet daginstitutioner, plejecentre og skoler for at lytte og få gode råd om velfærd fra brugere og ansatte.

- Vi har en særlig energi i byen i de her år. Virksomhederne udvikler sig og skaber arbejdspladser. Det smitter positivt af på stemningen i hele Odense. Men skal vi holde fast i den positive udvikling, skal vi løfte den velfærd, vi leverer til børn, udsatte børn, ældre og handicappede. Det handler om at skabe en hverdag, hvor alle odenseanere kan være trygge ved, at de får den bedst mulige service. Uanset hvad de kommer ud for. Men det handler også om, at virksomheder og iværksættere efterspørger høj kvalitet i velfærden. Derfor skal vi også styrke velfærden for at sikre byens indtægter i årene, der kommer, siger Peter Rahbæk Juel i en pressemeddelelse.

Velfærdsværn og ditto -procent

Peter Rahbæk Juel agter at stille sig aktivt bag implementeringen af det såkaldte Velfærdsværn i kommunens budget for 2017. Her skal der omfordeles 50 millioner kroner fra den kommunale administration til ansatte, der arbejder med den nære velfærd tættest på borgerne. 

Dertil kommer skattestigningen på ét procentpoint - af forligspartierne kaldet "velfærdsprocenten", som de næste år udløser 300 millioner kroner øremærket til flere hænder på velfærdsområderne.
 
Peter Rahbæk Juel vil være særligt opmærksom på er, hvordan han og kollegerne i byrådet kan sikre højere trivsel og færre sygedage blandt de medarbejdere, der leverer velfærden.

- Men vi skal også skabe rum til at finansiere højere kvalitet i vores velfærd. Vi er på vej til at sikre flere indtægter, fordi vores virksomheder er i en god udvikling, hvor de skaber job. Samtidig har vi velfærdsprocenten, der alene går til bedre velfærd for børn, udsatte børn, ældre og handicappede. Derudover skal vi også målrettet udmønte beslutningen om Velfærdsværnet i dette års budget, der flytter midler fra administrationen til de medarbejdere, der i det daglige leverer velfærden tæt på borgerne. Det er den helt rigtige prioritering, siger Peter Rahbæk Juel.

To gange nytårskur

Udover besøget på Plejecenter Havebæk, deltager Peter Rahbæk Juel i nytårskuren i Rådhus-hallen og i Stadsarkivets nytårskur.

Oversigt

    Oversigt