Debutscoring grundlægger FCN-sejr over uskarpe OB

Mads Døhr Thychosen scorede fredag i sin debut for FC Nordsjælland, der vandt 2-0 over OB i 3F Superligaen.

Mads Døhr Thychosen fik fredag en drømmedebut for FC Nordsjælland, da han grundlagde en 2-0-sejr over OB i 3F Superligaen.

Den 22-årige forsvarsspiller skiftede denne sommer fra FC Midtjylland til FCN i jagten på mere fast spilletid.

I fredagens opgør dominerede OB skudstatistikken markant, men fynboerne manglede gang på gang den afgørende kynisme på banens sidste tredjedel.

De tre point betyder, at FC Nordsjælland går forbi OB og overtager fynboernes fjerdeplads i Superligaen.

OB satte sig hurtigt på spillet, og i kampens bare andet minut reddede FCN-keeper Nicolai Larsen et straffesparksforsøg fra Bashkim Kadrii.

FCN forsøgte ofte at få lynhurtige Isaac Atanga i løbedueller med OB-forsvaret, men værternes første afslutning faldt efter knap en halv time.

Begge hold følte sig i første halvleg snydt for et straffespark, da først FCN's Abu Francis og siden hen OB's Ramon Leeuwin ramte bolden med hånden i feltet.

OB følte sig snydt igen med godt ti minutter til pause, da det unægtelig lignede, at Oliver Lunds afslutning blev sparket væk, efter bolden havde krydset målstregen.

Med tre minutter til pause var det i stedet FCN, der tog føringen takket være Mads Døhr Thychosens resolutte afslutning fra kanten af feltet.

Hjemmeholdet kom godt ud til anden halvleg, hvor kombinationsspillet flød bedre for FCN.

Gæsterne skabte flere store muligheder midtvejs i anden halvleg, men hverken Oliver Lund eller netop indskiftede Issam Jebali havde skarpheden.

OB satsede alt til sidst, og derfor kunne Mikkel Damsgaard lukke kampen til 2-0 i et tomt OB-mål med et langskud fra egen banehalvdel.