Demenspårørende kæmper mod kommunen: Nægtet ferie med sin kone

For snart syv år siden fik Per Voight Hansens kone konstateret alzheimers. Siden da har han kæmpet med kommunen.

I 2010 fik Erna Christensen konstateret Alzheimers. Siden da har hendes mand, Per Voight Hansen, været ansat som hendes personlige hjælper af Odense Kommune.

Ifølge Per Voight Hansen møder han stor modstand fra myndighedernes side i kampen for at få lov til at hjælpe sin syge kone. Blandt andet har parret ikke måtte rejse til udlandet, fordi Per Voight Hansen er ansat af kommunen. 

- Vi blev ramt af en rigtig, rigtig stor uretfærdighed i vores familie, da min kone fik diagnosen alzheimers demens. Det kan jeg ikke gøre noget ved. Jeg kan intet stille op. Men når kommunen behandler mig dybt uretfærdigt, så kan jeg kæmpe, siger Per Voight Hansen.

Nu forsøger han at råbe de lokale politikere i Odense op.

Det er blandt andet retten til en ugentlig fridag, som Per Voight Hansen har kæmpet for i flere måneder. Nu har han fået nok af den langtrukne sagsbehandling.

- Det slider utrolig hårdt på mig. Jeg skal kæmpe med sygdommen, og jeg skal dælme også kæmpe med kommunen, som burde være min samarbejdspartner. 

Alzheimerforening: Ikke et enkeltstående tilfælde

Kommunen har ifølge Per Voight Hansen gentagende gange givet forkerte oplysninger.

- Når man decideret begynder at give forkerte oplysninger og misinformationer, er man altså ude på et skråplan, siger Per Voight Hansen.

I følge Alzheimerforeningens formand Birgitte Vølund er det odenseanske ægtepar langt fra de eneste, der er frustrerede over den kommunale kontakt.

- Vi bliver meget ofte mødt med henvendelser fra pårørende, der lige præcis er fortvivlede og oplever, at det er en kamp at komme i kontakt med kommunen, fortæller hun.

Per Voight Hansen har derfor nu sendt et klagebrev til politikerne i Ældre- og Handicapudvalget i Odense Kommune.

Rådmand Brian Skov Nielsen fra Enhedslisten ønsker ikke at udtale sig om sagen. I stedet henviser han til forvaltningschef René Lorenz.

- Det er selvfølgelig uheldigt, hvis Per er gået fra os med en anden opfattelse, end det, vi gerne ville have kommunikeret. Men jeg kan afvise, at vi bevist misinformerer, siger René Lorenz. 

Per Voight Hansen passer selv sin demente kone. Han oplever ofte, at han skal kæmpe med kommunen om den nødvendige hjælp, og det er hårdt, når han samtidig skal tage sig af et sygt familiemedlem.

Oversigt

    Oversigt