I det fynske folks tjeneste

Demonstration mod borgmester-kup

04:39
01:16
00:46

Det strømmer med tilmeldinger til en demonstration mod borgmester-kuppet i Nyborg. Søndag morgen havde arrangørerne modtager over 300 tilmeldinger.

1 af 4

Det strømmer ind med tilmeldinger til en demonstration mod borgmester-kuppet i Nyborg. Søndag morgen havde arrangørerne modtaget over 300 tilmeldinger.

Der er konstituerende møde for for det nye byråd klokken 17 mandag. Derfor har initiativtagerne arrangeret demonstration klokken 16 på Torvet i Nyborg.

- Der har været en overvældende interesse. Vi har modtaget over 300 tilmeldinger på vores Facebookside her til morgen, fortæller en af initiativtagerne Dorthe Boe Danbjørg fra Nyborg.

Politikerne underkender demokratiet

- Vi mener, at det der sker er, at politikerne underkender demokratiet.

De har talt om borgerinddragelse, og at vælgerne skal høres. Men det er lige præcis det, der ikke sker nu, siger Dorthe Boe Danbjørg.

- Nyborgs befolkning har stemt, og det resultat, vi gav politikerne den 19. november er nu fuldstændig underkendt.

Borgerne har en forventning om, at deres stemme bliver hørt, og det sætter vi nu stort spørgsmålstegn ved, mener Dorthe Boe Danbjørg.

- Vi er nødt til at værne om demokratiet. Vi vil høres som borgere og vælgere. Hvis vi ikke bliver taget alvorligt som vælgere, så mister vi interessen for at stemme og for at engagere os i vores fælles samfund.

Vi tager demokratiet alvorligt ved at stemme, men det gør politikerne ikke, for de lytter ikke, siger Dorthe Boe Danbjørg

Arrangørerne mener, det er utilstedeligt det der sker.

- Der er 53 procent af Nyborgs borgere, der har stemt på en borgmester, de nu ikke får. Kun fordi et enkelt mandat flytter sig. Mandaterne er ikke lig med folkets ønsker. Vi får nu en borgmester, der er resultatet af et system og udregninger. Ikke folkets ønske, siger Dorthe Boe Danbjørg

Ved du noget? Så send os et tip