Demonstrationer over hele landet for nyt ungdomshus

Socialistisk Ungdomsfront varsler demonstrationer i 12 byer ud over København. Målet er at sprede politiet ud over hele landet.

Når den store G13 aktion begynder lørdag eftermiddag, kan politiet ikke nøjes med at koncentrere sig om København. Socialistisk Ungdomsfront (SUF) har anmeldt demonstrationer i 12 forskellige byer landet over præcis samme tidspunkt, som demonstrationen begynder klokken 13 foran Nørrebrohallen i København.

- Vores lokalafdelinger har anmeldt demonstrationer for at støtte op om G13 aktionen. Men også for at holde politiet beskæftiget, så de ikke alle sammen tager til København, siger lokalgruppesekretær Astrid Vang Hansen fra SUF.

De 12 byer er Fredericia, Haderslev, Holbæk, Kalundborg, Næstved, Odense, Ribe, Roskilde, Skive, Århus, Aalborg og Hjørring.

I flere af byerne oplyser vagthavende, at man fredag aften ikke havde modtaget oplysninger om en demonstration. Og for at den skal være lovlig, skal den varsles 24 timer i forvejen.

- Nogle af lokalafdelingerne er lidt sent ude med anmeldelsen, men demonstrationerne vil blive afholdt alligevel, forsikrer Astrid Vang Hansen.

Oversigt

    Oversigt