Den Gamle Lillebæltsbro lukkes igen næste år

Den Gamle Lillebæltsbro bliver lukket igen i perioder i 2018 og 2019. Vejbanen på broen skal renoveres.

​Sidste år udførte Vejdirektoratet renovering af cirka 350 meter af den vejbane, som fører fra Jylland mod Fyn. Vejdirektoratet bruger nu erfaringerne herfra til at planlægge det videre renoveringsprojekt af broen. 

Ideen med Pilotprojektet i 2016 var at reparere en lille del af vejbanen. På den måde kunne Vejdirektoratet få erfaringer om omfanget af det nødvendige arbejde, hvordan det bedste udføres, hvordan der påvirker trafikafvikling og andet.

- Det arbejde, vores entreprenør udførte sidste sommer, har givet os mulighed for at kaste et blik ind i betonkonstruktionen og få et grundigt overblik over det nødvendige arbejde, vi skal udføre i løbet af de kommende år, siger fagprojektleder Shahriar Honar fra Vejdirektoratet.

Erfaringerne fra pilotprojektet bliver nu taget med i den videre planlægning af renoveringen af broen.

- I det kommende renoveringsprojekt skal Vejdirektoratets entreprenør desuden arbejde over mod jernbanen, og derfor er vi ved at koordinere arbejdet med Banedanmark, fortæller Vejdirektoratet.

- Vi har fået en idé om omfanget af den samlede renovering, og det vil hjælpe os til at planlægge det videre forløb. Vi koordinerer det kommende arbejde i samarbejde med Banedanmark, siger Shahriar Honar.

Projekteringen af hovedprojektet vil foregå i den resterende del af indeværende år, og anlægsarbejderne vil forløbe over 2018 og 2019.

- Lige så snart, Vejdirektoratet har den endelige tidsplan på plads, vil den blive meldt ud i god tid inden, lyder meldingen.

Gav problemer for landmænd og vognmænd

Sidst broen var lukket, gav det problemer for landmænd og vognmænd, som har brug for at krydse Lillebælt med arbejdskøretøjer over to meter brede.

De måtte i første omgang blive på Fyn, så længe der var vejarbejde på den Gamle Lillebæltsbro.

Efter flere protester fik en gruppe landmænd fra Fyn stillet en gratis blokvogn til rådighed af vejdirektoratet, så de kunne fragte deres maskiner over Den Nye Lillebæltsbro.

Oversigt

    Oversigt