I det fynske folks tjeneste

Den hvide verden hitter hos de unge

Det er blevet rigtig populært med den hvide kittel. Over 62 procent flere har i år søgt optagelse på Sygeplejerskeuddannelsen i Odense på kvote 2.

-

Florence Nightingale-genet slår for alvor igennem i år. Mange flere end sidste år har søgt ind som sygeplejerske på Fyn.

Faktisk kan Fyn notere en fremgang på 62,5% i ansøgere til Sygeplejerskeuddannelsen i Odense for kvote 2 med frist i dag d. 15. marts kl. 12. Også på Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg er der tale om en mindre fremgang. 

I 2004 sås de første tegn på, at sygeplejerskeuddannelsen er på vej til at blive et populær studie blandt unge. Og de dugfriske tal tegner et billede af studie i stærk medvind hos de unge.   

- Om den populære TV-dokumentar \" Hvide verden\", som ruller over skærmen i disse uger, har en positiv effekt, tør vi kun gisne om. Men der er ingen tvivl om, at det er en gribende og god dokumentarudsendelse, som giver de unge et helt fantastisk kig ind i \"Den hvide verden\", siger Lena Busch Nielsen, uddannelseschef på Sygeplejerskeuddannelsen i Odense.  

For ergoterapeutuddannelsen og fysioterapeutuddannelsen er udviklingen stort set status quo i forhold til kvote 2 sidste år.

Ansøgere i kvote 2 er typisk ansøgere, der udover en adgangsgivende eksamen har samlet point sammen gennem erhvervsarbejde, højskoleophold og udlandsarbejde eller ved at have forbedret deres eksamen i bestemte fag.