I det fynske folks tjeneste

Den Lille Havfrue fylder Den Fynske Landsby med vand

H.C. Andersen Festspillene bliver i år den mest krævende opsætning nogensinde. Den er langt fra Disney-udgaven, men tro mod originalen.

00:17

Video: Malte Jørstad

12. juli åbner dørene til friluftsscenen i Den Fynske Landsby. Denne gang er det Den Lille Havfrue, som skal tryllebinde publikum for 52. gang.

Men inden premieren onsdag aften er der meget, som skal nås. Det er nemlig den mest krævende opsætning nogensinde.

- Det er jo pissesjovt. Det er jo det her, der gør det skægt, når det hele sitrer. Selvfølgelig når vi det på en eller anden måde, men de her unger er verdens sejeste unger, og de giver den gas, fortæller instruktør Carsten Friis.

Hvis man har planer om at købe en billet, skal man forberede sig på en anden udgave end den, de fleste af os nok kender bedst. Det er nemlig ikke Disney-udgaven af Den Lille Havfrue, H.C. Andersen Festspillene vil vise folk. 

Læs også Børn og unge strømmer til festspil

Både manuskript og musik er skrevet specifikt til opsætningen i Den Fynske Landsby. Og den er naturligvis tro mod Andersens originale historie.

- Vi er et H.C. Andersen Festspil og det vil sige, at vi føler, vi er forpligtede til at formidle eventyrene på den måde, som han har skrevet dem, siger Carsten Friis. 

Han får opbakning fra to af skuespillerne, som spiller krabber i stykket.

- Jeg kan bedst lide den, vi spiller nu. Det er mere spændende i den her version, fortæller Margrethe Karoline Vestergaard Blæsbjerg. 

Krabben Katrine Karmdal Larsen er enig.

- Den er mere spændende. Man ved ikke helt om hun dør eller lever videre et andet sted, siger hun.

Den Lille Havfrue bliver opført hver dag fra 12. juli til 5. august. Sidste år var over 30.000 gæster forbi friluftsscenen for at se Klods Hans.

Se indslag: TV 2/FYN besøgte Den Fynske Landsby få dage før premieren.

01:56

H.C. Andersen Festspillene er tro mod originalen.

Luk video