I det fynske folks tjeneste

Den lille havfrue trodser vejrguderne

Til trods for en sommerløs sommer er publikum strømmet til HC Andersen Festspillene i Den Fynske Landsby

00:17

Video: Malte Jørstad

Når man opfører teater under åben himmel, er man prisgivet vejrgudernes lune, og derfor glæder HC Andersen Festspillene sig også over årets besøgstal. De nærmer sig nemlig sidste års forestilling, Klods Hans.

- Vi bliver Fyns største festspil, lyder det fra formand for HC Andersen Festspillenes Rune Kallager.

- Til og med i går var der 27.416 som publikum. Vi regner med at komme op på cirka 29.300 efter i dag, som er den sidste forestilling. Det er 1100 færre end sidste år, men med den sommer er det super flot, fortsætter han.

Og det er ikke fordi årets forestilling har leflet for populærkulturen ved at lægge sig op ad Disneys version af historien. Både manuskript og musik er skrevet specifikt til opsætningen i Den Fynske Landsby, og den er tro mod HC Andersens originale, noget mere sørgelige historie.

Den Lille Havfrue har været opført hver dag fra 12. juli til i dag.

Årets forestilling er den seneste i en lang række festspil, der med opsætningen af Den Lille Havfrue i år kunne fejre sit 52. jubilæum.

Den 25. og 26. august bliver det muligt at se hele forestillingen med professionel akkompagnement, når den opføres sammen med Odense Symfoniorkester i Odense Koncerthus i forbindelse med H.C. Andersen Festivals.