"Den sorte maler" til Kerteminde

Johannes Larsen Museet i Kerteminde har fået doneret to værker af den populære amerikanske maler William H. Johnson.

De to malerier er en gave fra Karen Bilby, hvis forældre kendte Johnson, da han boede i Kerteminde i 1930?erne. Forældrene købte flere af hans malerier og danationen indbefatter yderligere 5-6 malerier.

- På Johannes Larsen Museet har vi allerede flere gode malerier af William Johnson, og med denne gavmilde donation håber vi snart at kunne vise en større udstilling med Johnsons kunst, siger Troels Malthe Borch, der er museumsinspektør på Johannes Larsen Museet.

Willian H. Johnson, der var sort amerikaner og blev kaldt "den sorte maler" vakte opsigt i 30ernes Kerteminde - både på grund af sin kunst og sin eksotiske baggrund. Han hævdede selv,at han både havde indiansk og afrikansk blod i årene.

Han blev gift med kertemindevæversken Holcha Krake og boede på Gasværksvej 5 i Kerteminde indtil han i 1938 flyttede tilbage til USA.
William Johnson værker er uhyre populære i USA. I 1980?erne blev Danmarks støvsuget for hans værker, da amerikanerne rejste rundt i landet og opkøbte hans værker i stor stil.

I dag kan en stor del af hans billeder ses på Smithsonian American Art Museum og på andre amerikanske kunstmuseer. Johnson døde i 1970, indlagt på et sindssygehospital på Long Island.

Oversigt

    Oversigt