Den standhaftige tinsoldat i nye klæder

HC Andersens gamle eventyr \"Den Standhaftige Tinsoldat\" bliver i disse dage shinet op med en helt ny teknologi. Forestillingen skal stå sin prøve på Teaterhuset i Odense fra den 2.- 4. april.  Langfredag blev der prøvet løs på den usædvanlige forestilling.  

-

HC Andersens gamle eventyr \"Den Standhaftige Tinsoldat\" bliver i disse dage shinet op med en helt ny teknologi. Forestillingen skal stå sin prøve på Teaterhuset i Odense fra den 2.- 4. april.
Langfredag blev der prøvet løs på den usædvanlige forestilling.


Waage Sandøe i hovedrollen
Udover det nyudviklede lyssystem, som skaber 3-dimensionelle billeder er det skuespilleren Waage Sandøe og Line Staun Jensen som er i centrum. Instruktøren Mikael Fock har været spændt, men er yderst tilfreds med prøveforløbet. \"Det fungerer som det skal, det tør jeg godt sige nu\", siger han til TV2Fyn.  


Opfindsom instruktør
Mikael Fock har skrevet den nye version af eventyret og fundet frem til den nye teknik, der med kraftige videokanoner skaber de 3-dimensionelle effekter.
 For instruktøren har teknikken været nødvendig for at yde HC Andersens historie retfærdighed.
\"Andersens evne til story-telling kommer på mange måder til sin ret med denne teknik\", siger Mikael Fock.

Del af fødselsdagsfest
Stykket er en af flere kulturelle begivenheder, som skal festligholde HC Andersens 197-års fødselsdag. Udover teater kan fynboerne blandt andet opleve en koncert med Palle Mikkelborg og oplæsning af Bodil Udsen.


Se reportage fra prøverne på forestillingen på TV2 Fyn, Langfredag klokken 19.30.


 

Oversigt

    Oversigt