Denne gang gik det godt: Søko fødte efter lukketid

En søkounge er kommet til verden i Odense Zoo. Denne gang gik fødslen godt – i modsætning til dødfødslen i marts.

Endnu en søkounge er blevet født i Odense Zoo. Det skete fredag aften, kort efter at den zoologiske have var lukket for gæster.

Fødslen gik ifølge zoolog Nina Collatz Christensen uden problemer, og ungen har det godt og svømmer rundt mellem havens tre andre søkøer. 

- Alene i år har vi haft to drægtige søkøer i Odense Zoo, men faktisk er det lidt af et særsyn, at en søko føder i fangenskab, siger Nina Collatz Christensen.

Dødfødt unge

Søkøerne har i 2017 født både levende og døde unger. I marts fik søkoen Henriette en dødfødt unge, men ungen var formentlig død, inden fødslen gik i gang.

- Henriette har desværre haft problemer med sine fødsler, så det er dejligt, at vores anden drægtige søko nu har fået endnu en levende unge, forklarer zoologen.

- Vi er dem, der yngler bedst i hele Europa, så det kan vi kun være stolte af.

Søkoen blev født til forventet tid og anslås at være cirka 70 centimeter lang. Kønnet er endnu ikke fastlagt. I de første to år vil ungen være tæt på moderen, hvorefter det vil blive besluttet, om den skal videre til en anden zoologisk have.

Den nybagte mor har sammenlagt født syv unger - den ene med tvillinger. De seks andre unger befinder sig i andre europæiske zoologiske haver som led i et avlssamarbejde. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt