I det fynske folks tjeneste

Der er gået fisk i den

Fiskeforretningerne har gyldne tider folk har skiftet bøffer og bearnaise ud med sushi og sandart.

Fisk er blevet in igen. Fiskehandlerne har kronede dage.

Kødskandaler har hjulpet

Hos fiskehandler Hilbert Christiansen i Odense, mærker man tydeligt opsvinget. Der er kommet masser af nye kunder i butikken.

- Jeg tror fugleinfluenza og de mange kødskandaler har fået folks øjne op for at fisk er god mad, siger fiskehandler, John Hilbert Christiansen.

Detailhandlen har generelt gode tider på grund af det økonomiske opsving. Men ser man på de enkelte brancher er det fiskehandlerne, der har klart den største fremgang i årets første ni måneder.

Fiskehandlerne ligger i toppen med en fremgang på hele 35 procent i forhold til sidste år.

Højere priser

Den stigende efterspørgsel efter fisk har presset priserne i vejret. Og det er ikke kun, fordi fiskehandlerne har lugtet en god forretning. Også råvarerne er steget væsentligt i pris.

Den stigende interesse for at spise fisk har pustet liv i en branche, som i mange år er skrumpet mere og mere ind.
På landsplan er der omkring 250 fiskehandlere tilbage. For blot 10 år siden var der 400 af slagsen.