'Der skal statueres et eksempel med mine fejl'

Cykelrytteren Alex Rasmussen mener selv, at han skal have en straf for ikke at have styr på sine 'whereabouts'.

Sagen om cykelrytteren Alex Rasmussen handler kort og godt om, at han ikke har stået til rådighed for dopingkontrol uden for konkurrence, sådan som reglerne ellers foreskriver det.

Alex Rasmussen har inden for en periode på 18 måneder haft tre overtrædelser af reglerne i de nationale antidopingregler og UCI's Anti-Doping Rules.

Og det bør have konsekvenser, mener cykelrytteren selv.

- Systemet er vigtigt, og det har gjort, at cykling er blevet en meget renere sport. Så derfor er det også vigtigt, at der bliver statueret et eksempel med mine fejl, siger han.

Suspenderet indtil sagen er afgjort

De tre missede dopingkontroller har indtil videre kostet Alex Rasmussen en midlertidig udelukkelse fra al idræt, og oven i det blev han også fyret fra sit hold HTC-Highroad.

Alex Rasmussen forklarer om de tre udeblivelser, at der i de første to tilfælde af er tale om slendrian: Han har glemt at udfylde skemaer ordentligt. I det tredje tilfælde er der tale om en regulær 'missed test', fordi han var taget hjem til sin lillesøsters konfirmation, og ikke var i Spanien, hvor dopingkontrollørerne gerne ville teste ham.

- Men det må vel ikke ske som professionel cykelrytter?

- Nej, præcis. Og Jeg synes også, at det har haft store konsekvenser.

Har ikke dopet sig

De mange doping test og 'whereabouts' systemet skal sikre, at cykelryttere ikke doper sig, og det har han heller ikke, forsikrer Alex Rasmussen.

- Men kan du forstå, hvis der er nogen, der tror du har taget doping?

- Hvis folk, der ikke ved noget om cykling, tror det, kan jeg godt forstå det, men alle inden for cykling ved, at jeg tager ikke doping. Jeg er en klovn til at udfylde ting, og holde styr på sådan noget, så det måtte jo næsten komme, siger han.

Oversigt

    Oversigt