Der skydes en milliard i Fionia Bank

Staten går nu ind og skyder en milliard kroner i kriseramte Fionia Bank og overtager kontrollen med banken.

Fionia Bank får nu tilført en milliard kroner i forbindelse med den redningsaktion, som statsselskabet Finansiel Stabilitet er gået med til at yde. Pengene skydes i en nyetableret bank, hvor den fynske banks hidtidige aktiviteter videreføres.

Med denne løsning er der grundlag for, at Fionia Banks kunder kan opretholde tilliden til banken. Samtidig vil den nye bank fortsætte bestræbelserne på blandt andet at nedbringe sin risiko og reducere balancen via afvikling og nedbringelse af store engagementer inden for ejendoms- og pantebrevsområdet.

- I Finansiel Stabilitet er vi tilfredse med den konstruktion, som vi nu har fået på plads. Vi tror på, at den aftalte videreførelse af banken bedst muligt skaber grundlag for betjening af bankens kunder og fastholdelse af bankens position - og dermed i sidste ende bedst muligt bevarer værdierne i banken. Denne løsning rummer også muligheden for, at Fionia Bank forbliver en aktiv spiller i konsolideringsprocessen i den danske banksektor, siger Henning Kruse Petersen, bestyrelsesformand i Finansiel Stabilitet, i en kommentar til redningsplanen.

Aftalen skal godkendes af konkurrencemyndighedernes og EU-Kommissionen og fremlægges for generalforsamlingen. Endvidere skal de fornødne godkendelser fra Finanstilsynet foreligge.

Oversigt

    Oversigt