Designer-skov skabes med motorsav og borgernes ønsker

Staurby Skov ved Middelfart bliver noget så sjældent som 122 hektar skov, hvor borgernes ønsker spiller en kæmpe rolle. Forandringerne sker i løbet af 2017.

Man ta´r et styk designer-skov.

Designer.. hvad?

Designer-skov! Det er nemlig præcis, hvad Staurby Skov mellem Middelfart og Strib i løbet af i år bliver til. Det 122 hektar store område var indtil sidste år privatejet, men Middelfart Kommune købte skoven for 9,5 millioner kroner af den nu afdøde ejer.

- Vi har sat gang i en proces, der senest i september i år udmønter sig i en masterplan for skoven. Den kan politikerne beslutte på baggrund af de over 130 forslag vi har fået fra borgerne, fortæller Niels Ole Præstbro, der er projektleder for Middelfart Kommune.

quote Vi vidste der var tre gravhøje, men vi har faktisk fundet to ukendte.

Niels Ole Præstbro, Projektleder, Middelfart Kommune

Faktisk er kommunens skovarbejdere allerede gået i gang med at gøre Staurby Skov mere publikumsvenlig. Går man en tur på den nyanlagte sti, der fører gennem området i dag, kan man høre den skingre, nærmest hidsige lyd af motorsave efterfulgt af de hule drøn fra træer der rammer jorden.

Udvalg kommer med ideer

- Det er en nervepirrende opgave, vi har gang i. Jeg vil jo helst gøre alle glade, men er også nød til at være med til at trække nogle linjer, fortæller Peter Storm, der er medlem af byrådet for Socialdemokratiet, men som i sammenhæng med skoven er formand for Staurby Skov Udvalget.

- Det udvalg er noget, vi ikke har prøvet på den måde før. Det består af borgere der i et års tid kommer med deres forslag til, hvad der skal ske. Det er rigtig spændende. Der er repræsentanter fra alt fra hunde-venner til mountainbikere. Og der skulle man jo tro, at de kun ville tale deres egen sag, men sådan er det ikke. Slet ikke. De gør virkelig et godt stykke arbejde for at pege på, hvad vi skal med Staurby Skov, slår Peter Storm fast.

Den gamle skov har hidtil kun været brugt i mindre grad af de fleste fastboende, da skoven var privatejet. Nu er det meningen, at skoven skal åbnes mere for publikum. Et arbejde der har givet flere overraskelser.

Ukendte gravhøje fundet

- Vi vidste, at der var tre gravhøje i skoven. Men faktisk har vi fundet to til. Og specialisterne fra Odense Bys Museer har været og bekræfte, at der er tale om nogle ukendte gravhøje. Nye kan vi vel ikke kalde dem, for de er jo gamle, smiler Niels Ole Præstbo.

Det er netop rundt omkring gravhøjene og ved nogle skov-søer, der for tiden bliver arbejdet med at fælde træer. Men hvordan resten af skoven skal udformes, det er op til borgerne og politikerne i årets løb.

- Allerede fra april sidste år, da vi overtog skoven, begyndte folk at bruge den. Det er faktisk kommet bag på os, at så mange har fundet vej dertil, indrømmer Niels Ole Præstbro.

Han er sammen med Peter Storm med i Fyn Live fredag, hvor der flere gange i løbet af eftermiddagen bliver sendt direkte fra Staurby Skov.

 

 

Oversigt

    Oversigt