Designsucces: Bedste regnskab i over 100 år

Designmøbelfabrikken Carl Hansen & Søn i Gelsted offentliggør mandag et regnskab, der viser stigende omsætning for syvende år i træk. Samtidig løfter virksomheden sløret for omfattende investeringer på Fyn.

Carl Hansen & Søn præsenterede mandag det bedste årsregnskab i virksomhedens 109-årige historie med markant fremgang for syvende år i træk, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Omsætningen i 2016 er steget med 14 procent i forhold til 2015, og blev i alt på 422 millioner kroner. Resultatet før skat blev på 27,4 millioner kroner.

- I 2014 satte vi et ambitiøst mål om at nå en halv milliard kroner i omsætning i 2017, og med resultatet for 2016 er dette absolut inden for rækkevidde. Udover stigende omsætning formår vi også at realisere de effektivitetsmål, der gør, at vores bundlinje følger med. Dette betyder, at vi i dag står stærkt i et meget konkurrencepræget, internationalt marked, siger administrerende direktør Knud Erik Hansen fra Carl Hansen & Søn.

Carl Hansen & Søn har ansat 39 nye medarbejdere i 2016. Virksomheden forventer en omsætning på en halv milliard kroner i år stigende til 650 millioner kroner i 2019.

quote Det kan dog vise sig at blive en stor udfordring at kunne tiltrække den nødvendige faglige ekspertise til virksomheden

Administrerende direktør Knud Erik Hansen.

 

Samler produktionen i Gelsted

Carl Hansen & Søn planlægger at investere næsten 100 millioner kroner i nye produktionsfaciliteter og udstyr for at imødegå stadigt stigende efterspørgsel. Samtidig samler Carl Hansen & Søn nu alle aktiviteter i Gelsted, og ejendommen i Aarup er blevet solgt fra.

- Strategien for de kommende år ligger klar med fokus på en omsætning på 650 millioner kroner i 2019 og med fortsat stigende indtjening. Vi vil også i de kommende år ansætte et tocifret antal snedkere samt et lignende antal folk i salgs- og marketingfunktioner i både ind- og udland. Det kan dog vise sig at blive en stor udfordring at kunne tiltrække den nødvendige faglige ekspertise til virksomheden, siger administrerende direktør Knud Erik Hansen.

Oversigt

    Oversigt