Det bedste år nogensinde: Sådan gik det Viktor Axelsen i 2016

Viktor Axelsen er nomineret til årets sportsnavn og publikumsprisen. 2016 bød på OL-bronze, EM-guld og Thomas Cup-trofæ.

I august peakede den fynske badmintonstjernes karriere. Han vandt OL-bronze i Rio i Brasilien – den første danske badmintonmedalje ved OL, siden Poul Erik Høyer vandt guld i 1996. I bronzekampen slog han den kinesiske legende Lin Dan 15-21, 21-10, 21-17.

- Det er det største i min karriere – sammen med Thomas Cup-sejren, sagde Viktor Axelsen efter bronzekampen.

Netop Thomas Cup-trofæet i maj var endnu en triumf for Viktor Axelsen. For første gang nogensinde vandt Danmark turneringen, der er VM for hold. Det skete med 3-2-sejr over Indonesien i finalen. Viktor Axelsen var første dansker på banen og bragte det danske hold foran med 1-0 efter singlesejr i to sæt med 21-17, 21-18 over Tommy Sugiarto.

Og maj bød på endnu en milepæl for Viktor Axelsen. Han vandt europamesterskabet i herresingle med finalesejr over Jan Ø. Jørgensen 21-11, 21-16. Det var fynboens første EM-titel i herresingle.

Sæsonfinalen i december markerede afslutningen på et imponerende år for Viktor Axelsen. Han vandt sin første Super Series-titel ved sæsonfinalen i Dubai og indkasserede samtidig cirka 570.000 kroner i præmiepenge. Den 22-årige dansker besejrede kinesiske Tian Houwei med 21-14, 6-21, 21-17.

Viktor Axelsen vandt sin første OL-medalje - den første danske medalje i badminton i 20 år.

Sæsonfinalen i Dubai er en turnering for de otte spillere, der har klaret sig bedst i Super Series-sammenhæng. Fynboen kom med på et afbud, da han i første omgang ikke havde samlet nok point sammen. Undervejs i turneringen lykkedes det Viktor Axelsen at besejre verdensetteren Lee Chong Wei for første gang nogensinde.

Viktor Axelsen, der sluttede 2016 som nummer tre på verdensranglisten, er nomineret til både årets sportsnavn og publikumsprisen ved Sportslørdag, der finder sted den 21. januar i Odense Idrætshal. Du kan deltage i afstemningen om publikumsprisen på Sportslørdags Facebook-side