Det danske filmmiljø jubler over Bier

Susanne Bier er godt på vej til en Oscar, lyder det samstemmigt fra aktører i filmmiljøet.

Efter at have modtaget Golden Globe-prisen, er det nordamerikanske filmmarked åbnet op for Susanne Bier, og vejen til en Oscar er banet for den danske instruktør.

Det er reaktionen fra det danske filmmiljø efter prisoverrækkelsen i Los Angeles natten mellem søndag og mandag..

- Prisen betyder et boost i selvtillid for dansk film. Man får en fornemmelse af, at det kan lade sig gøre. Filmen taler et klart sprog, som er gået rent ind i Golden Globe-sammenhæng, siger filmanmelder og filmredaktør på Politiken Kim Skotte.

Med en Golden Globe-pris på CV'et er vejen til det amerikanske marked banet for Susanne Bier, mener den administrerende direktør for Det Danske Filminstitut.

- Først og fremmest betyder det noget for Susanne Bier og hendes fremtidige arbejde. Lige præcis på det nordamerikanske marked er det den slags, der skal til for at få opmærksomhed, siger Henrik Bo Nielsen.

Hos Susanne Biers filmselskab, Zentropa, havde man ingen forventninger om, at "Hævnen" kunne overgå konkurrenterne i kategorien.

- Reaktionen var åben mund og polypper. Det tog lidt tid, før den fes ind, må jeg sige, fortæller Peter Aalbæk Jensen, filmproducent og medstifter af Zentropa.

Selvom glæden i øjeblikket er stor i det danske filmmiljø, er øjnene allerede nu rettet mod den næste, store pris: Oscar-statuetten.

- Det her betyder kortsigtet, at der bliver mere pres på at få "Hævnen" Oscar-nomineret, siger Peter Aalbæk Jensen.

Oversigt

    Oversigt