Det er utjekket at bliver kørt i skole

Det er kun pattebørn, der lader sig fragte af far eller mor. Store børn går eller cykler selv.

'Get Moving pattebarn' hedder en ny kampagne, som skal få Faaborg-Midtfyns Kommunes børn til at røre sig noget mere.

I en direkte og humoristisk stil får 11-13-årige at vide, at hvor utjekket det er at lade far eller mor køre sig til skole. At gå eller tage cyklen er en god måde at få motion ind i hverdagen.

Den nye kampagne, som starter 8. oktober, er arrangeret af Faaborg-Midtfyn Kommune i samarbejde med bl.a. Sundhedsstyrelsen.

Kampagnen består af TV-spots plus en række både sjove og lærerige aktiviteter, som er arrangeret i samarbejde med lokale foreninger og andre samarbejdspartnerne. I Faaborg-Midtfyn Kommune tilbyder bl.a. Skov- og Naturstyrelsen aktiviteter.

Fastholdes som barn

- Som forældre skal vi vide, hvordan vi bedst støtter vores børn. Det bør vi bl.a. ved at give dem så mange kompetencer som muligt, så de er klædt på til at klare sig i livet, siger sundhedschef Sten Dokkedahl i Faaborg-Midtfyn Kommune

- Denne kampagne opfordrer såvel forældre som deres halvstore børn til at reflektere over, hvor længe barnet skal fastholdes i rollen som et mindre barn, siger sundhedschef Sten Dokkedahl.

www.getmoving.dk

Get Moving 2007

Mange børn bliver kørt

Den trafiksikkerhedsundersøgelse, som Faaborg-Midtfyn Kommune netop har gennemført, viste, at rigtig mange børn bliver kørt til og fra skole.

- Vi skal bruge vores børns naturlige lyst til at røre sig til at få dem til at cykle til og fra skole. Det vil sikre, at de får den motion, som vi alle har godt af - og vi vil samtidig være med til at forbedre trafiksikkerheden omkring skolerne, fordi parkeringspladserne ikke vil være fyldt med forældre, der skal sætte deres børn af, siger Sten Dokkedahl.

Oversigt

    Oversigt