Det fynske Dyrskue på vej mod aflysning

Fynsk landbrug risikerer at miste både penge og prestige, hvis Det fynske Dyrskue må aflyses i år. Alt tyder i øjeblikket på en aflysning.

Landbruget mister penge og prestige

Fynsk landbrug risikerer at miste både penge og prestige, hvis Det fynske Dyrskue må aflyses i år. Alt tyder i øjeblikket på en aflysning.

Det vil koste fynsk landbrug og de fynske landboforeninger flere hundrede tusinde kroner i tab, hvis Det fynske Dyrskue som forventet må aflyses. Allerede nu har landboforeningerne investeret både penge og energi i forberedelserne til dyrskuet.

"Planlægningen til Dyrskuet fortsætter, men vi sætter ikke fuld damp på forberedelserne før vi har en afklaring midt i april," siger Carl Allesø fra De fynske Landboforeninger.

I øjeblikket har Fødevaremyndighederne nedlagt forbud mod samling af dyr, og medmindre dette forbud bliver ophævet i løbet af de næste par uger bliver Det fynske Dyrskue aflyst.

Intet tyder på at dette forbud er på vej mod at blive ophævet, da mund- og klovsyge epedimien fortsat raser i Europa og England.

En aflysning vil ikke bare koste landboforeningerne penge. Fynsk landbrug vil samtidig miste et vigtigt udstillngsvindue til det øvrige samfund.

"I en tid hvor landbruget er udsat for voldsom kritik, så er det vigtigt med kontakten til det øvrige samfund. Og hvis dyrskuet bliver aflyst, så mister vi kontaktet til de 50.000 mennesker der hvert år besøger vores dyrskue. Det kan blive dyrt i sidste ende," siger Poul Rasmussen, der er formand for svineproduktionsudvalget ved Agrogården.

I 1995 blev dyrskuet gennemført uden kvæg på grund af IBR-sygdom. Men det kan ikke komme på tale i år.

"For os er det enten eller. Vi vil ikke gennemføre et dyrskue uden kvæg eller andre dyr", siger Carl Allesø.

Den endelige beslutning om Dyrskuets gennemførelse bliver truffet af forretningsudvalget i De fynske Landboforeninger.

Oversigt

    Oversigt