Det Islamiske Trossamfund tager afstand

Det Islamiske Trossamfund på Fyn tager skarpt afstand fra handlingerne, som fandt sted i Paris den 7. januar imod Charlie Hebdo.

- I Allahs navn, den Barmhjertige, den Nådefulde.

Sådan begynder Det Islamiske Trossamfunds deres pressemeddelelse, hvor de gør klart, at drab på civile ikke er acceptabelt.

- I islam anses ét enkelt drab på et uskyldigt menneske, som drab af hele menneskeheden, samtidig med en redning af ét menneskeliv som en redning af hele menneskeheden. Dette er uagtet, hvilken religion, etnicitet, køn eller menneskelig gruppering man er tilknyttet, skriver organisationen.

Det Islamiske Trossamfund understreger, at de tager skarpt afstand fra handlingerne, som fandt sted i Paris den 7. januar 2015 imod Charlie Hebdo.

Opfordring til alle

- Vi opfordrer desuden alle, muslimer og ikke-muslimer, til at tage afstand, skriver Det Islamistiske Trossamfund og uddyber:

- På trods af, at handlingerne fandt sted flere hundrede kilometer fra os i Danmark, så berører det os alle sammen. Handlingen, som i forvejen har resulteret i at flere mennesker er dræbt, inklusiv en muslimsk politibetjent Ahmed Merabet, kan have effekt på vores samfund i Danmark.

Frygter for afstand

Den dansk-islamiske organisation frygter, at angrebet på magasinet kan skabe afstand mellem muslimer og danskere:

- Vi skal ikke lade hændelserne diktere vores syn på hinanden, og vi håber på at der ikke skabes afstand mellem muslimske- og ikke muslimske danskere, som et indirekte resultat af hændelsen, fortæller organisationen og afslutter med:

- Vi opfordrer derfor til at det danske samfund i fællesskab håndterer sagen, og viser sympati og medfølelse for de pårørende.

Oversigt

    Oversigt