Det kan blive dyrt at beskytte Odenses borgmester

Tidligere operativ chef hos Politiets Efterretningstjeneste fortæller, at den årlige udgift til døgnbeskyttelse kan koste tocifret millionbeløb.

Onsdag kom det frem, at Fyns Politi har valgt at beskytte Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel. Ifølge chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj fra Fyns Politi er baggrunden for at opgradere på sikkerheden omkring borgmesteren dels den aktuelle bandesituation i Odense, og dels at borgmesteren torsdag i sidste uge blev intimideret af en gruppe fra Black Army på en tankstation på Nyborgvej i Odense.

Ifølge Peter Rahbæk Juel betyder opgraderingen af sikkerheden omkring ham, at der nu bliver passet på ham i alle døgnets 24 timer. 

Hans Jørgen Bonnichsen, der er tidligere operativ chef ved Politiets Efterretningstjeneste, fortæller til TV 2/FYN, at det generelt er en bekostelig affære at yde personbeskyttelse.

-  Den årlige udgift ved at have to livvagter til at døgnbeskytte en person kan løbe op på mellem 15 og 20 millioner kroner. Det skyldes, at der skal flere betjente til at dele vagterne, og at der typisk skal installeres sikkerhedsforanstaltninger i den beskyttedes bolig.

Bonnichsen kender dog ikke den konkrete sag og kender derfor ikke niveauet af beskyttelse omkring borgmesteren.

Peter Rahbæk Juel fortalte onsdag middag, at det var Fyns Politi, der aftenen før havde meddelt ham, at det ville opgradere sikkerheden omkring ham, og onsdag var der to civile betjente tæt på borgmesteren, da han deltog i møder på Odense Rådhus og gav interviews på Flakhaven.

Midlertidig opgradering af sikkerhed

Hans Jørgen Bonnichsen fortæller, at han aldrig tidligere har hørt om, at der er blevet ydet personbeskyttelse til en borgmester, men han finder det helt naturligt, at politiet vælger at beskytte borgmesteren, da borgmesterenposten som demokratisk institution skal beskyttes, så ydre omstændigheder ikke påvirker hans ageren og udfoldelsesmuligheder.

Chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj fra Fyns Politi fortalte i går, at det er midlertidigt, at sikkerheden omkring Peter Rahbæk Juel er opgraderet.

Fyns Politi har ikke kommentarer udgifterne til beskyttelsen af Odenses borgmester.

Oversigt

    Oversigt