Det kribler og krabler til Skovens Dag

Marie og Frida Lauritsen er taget med deres mor på jagt efter kryb og kravl i skoven. Over hele Fyn kan fynboer nyde høj solskin til Skovens Dag.

Med solskin fra en skyfri himmel og temperaturer omkring 20 grader har mange nok været ude i naturen for at nyde det gode vejr. 

Men det er ikke kun vejret, som trækker fynboerne udenfor. Over hele landet har Skovens Dag inviteret folk til at komme i skoven. Ti steder på Fyn bliver der afholdt Skovens Dag. Ét af dem er Teglværksskoven ved Nyborg, hvor familien Lauritsen er mødt op.

- Vi har glædet os til at komme ud i naturen, og se hvad det kan byde på, fortæller Louise Lauritsen. 

Sammen med sine døtre Marie og Frida Lauritsen skal de blandt andet fiske efter dyr i skovens vandløb. Og for Louise Lauritsen er det vigtigt at vise sine børn, hvad skoven kan bruges til.

- De får lov til at røre ved dyr, og de får lov til at se dem. Vi kan fortælle dem, at dyrene skal være i naturen, siger Louise Lauritsen.

Skovens Dag

Historier om og i skoven

Træfældning, quiz og bålmad samlet i skoven. Der er rigtig mange forskellige aktiviteter i de fynske skove, der alle har at gøre med temaet for Skovens Dag i år. Nemlig Skovens historie.

I Teglværksskoven er det natur- og kulturvejleder Tue Skovgård Larsen, der fortæller om skovens historie og de mange muligheder, som skoven giver.

Ifølge ham er det vigtigt at afholde Skovens Dag. 

- Det er, det der med at få folk ud og opleve skoven og smage skoven. I det her tilfælde at fange dyr, og se hvor varieret sådan en skov kan være, forklarer Tue Skovgård Larsen.

Ifølge ham kan en tur i skoven have mange fordele.

- Der er lavet undersøgelser, der viser, at folk healer bedre ude i naturen. Hvis man har en stresset hverdag, så tager man ud i naturen og slapper mere af. Man får mere ro i kroppen. Det gælder både voksne, men så sandeligt også børn, siger naturvejlederen.

Den følelse har Louise Lauritsen også oplevet i dag. Turen i skoven har været en succes.

- Der er stille og roligt i naturen. Vi føler os afslappet, fortæller moren fra Nyborg. 

Marie og Frida Lauritsen er ikke i tvivl om, hvad dagens højdepunkt har været. At fiske efter dyr i vandløbet.

Oversigt

    Oversigt