I det fynske folks tjeneste

Det sidste broløb: Sådan kommer du bedst over broen i bil

Lørdag den 9. september klokken 16.30 lyder startskuddet til Broløbet 2017, og det betyder en række ændringer i trafikken fra lørdag eftermiddag.

Lørdag eftermiddag trækker 10.000 løbere i tights og løbesko, når den allersidste udgave af Broløbet fylder halvdelen af asfalten på Storebæltsbroen. 

Det betyder, at bilerne, både vest- og østgående, skal deles om de to spor på motorvejens nordlige halvdel. Motorvejsstatus ændres til ”almindelig landevej” med dobbeltrettet trafik og en hastighedsbegrænsning på 80 kilometer i timen.

Sund & Bælt opfordrer bilisterne til at holde god afstand og overholde overhalingsforbuddet. Men det er samtidig forbudt at lave såkaldt "kigge-kørsel" og beundre de 10.000 løbere. 

Langsom kørsel, som er til gene for trafikken, vil blive betragtet som en overtrædelse af færdselsloven og blive håndhævet af politiet. Det betyder, at kigge-kørsel under de 80 kilometer i timen vil blive belønnet med en bøde. 

Broløbet starter klokken 16.30, hvor der erfaringsmæssigt er mindst trafik. Men allerede fra klokken 14 vil afspærringen af broen begynde. Derfor opfordrer Sund & Bælt bilisterne til at køre over broen inden klokken 14, så risikoen for kø og forlænget rejsetid bliver minimeret.

Først klokken 22 vil broen igen være helt åben i alle fire vejspor.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.