I det fynske folks tjeneste

Nyborg forbereder sig på dronningebesøg: Det skal majestæten opleve

Den 31. maj lægger Kongeskibet til i Nyborg. Ved Kongens Skibsbro går dronning Margrethe i land, hvor hun officielt modtages på byens rådhus.

Det er anden gang, dronning Margrethe lægger til kaj i Nyborg under hendes årlige sommertogt. Billedet er fra sidste år, hvor hun ankom til Svendborg. Foto: Morten Albek

I Nyborg forbereder man dronning Margrethes sommertogtbesøg 31. maj.

Halvanden måned før majestæten for anden gang i historien lægger til kaj ved Kongens Skibsbro i Nyborg, er kommunens borgmester, Kenneth Muhs (V), klar med programmet for dronningebesøget.

Læs også Dronningen kommer til Nyborg

- Vi har ønsket at vise dronningen en bred vifte af, hvad vi i Nyborg Kommune har at byde på. Det, synes vi, er lykkedes, siger Kenneth Muhs i en pressemeddelelse.

Få et glimt af dronningen

Blandt andet skal dronningen besøge Nyborg Slot, som hun er protektor for. Museumsdirektør Erland Porsmose og leder af Nyborg Slot Mette Ladegaard Thøgersen viser majestæten rundt i den store slotsrenovering.

Nyborgenserne og andre nysgerrige fynboer får mulighed for at vinke til dronningen, når hun i karet køres gennem Nyborgs gamle bymidte. Kareten eskorteres af Gardehusarernes Hesteeskadron, og ifølge pressemeddelelsen giver ruten lejlighed til, at mange borgere kan få dronningen at se.

Læs også Dronningen i karet gennem Svendborg

- Det har været vigtigt for os, at så mange som muligt kan være med og bidrage til at gøre dagen til en mindeværdig oplevelse, fortæller Kenneth Muhs.

På havnepladsen vil der dagen igennem være musikalske indslag og aktiviteter. Dronningen vil i løbet af dagen lægge vejen forbi havnepladsen.

Dronningebesøget afsluttet med fyrværkeri, når Kongeskibet sejler fra Nyborg.

Dagens program

Officiel modtagelse på Nyborg Rådhus.

Nyborgværkstedet.

Mindesmærket Forsavn.

Nyborg Slot.

Nyborg Destilleri.

Musik og optræden på havnepladsen.

 

Nyborg Kommune har endnu ikke offentliggjort de endelige tidspunkter for programmet.